Zebra terv

2019.05.16. 10:00

Akciót hirdetett a baleset-megelőzési bizottság

A kijelölt helyeken átkelő gyalogosok biztonságát javítandó többnapos akciót hirdetett az Országos Baleset-megelőzési Bizottság.

Arany Gábor

A Kisfaludy és Mártírok útja kereszteződésénél Luczi Evelin és Király Balázs őrmester segítette a diákok átkelését a zebrán

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Arany Gábor

A Zebra terv néven említett, május 14–19. közötti időszakra meghirdetett kampány részleteiről szerdán reggel Soós Szabolcs rendőr alezredes, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője adott tájékoztatást a Kisfaludy és az Ady utca különösen forgalmasnak számító kereszteződésénél.

A Kisfaludy és Mártírok útja kereszteződésénél Luczi Evelin és Király Balázs őrmester segítette a diákok átkelését a zebrán Fotó: Arany Gábor / Zalai Hírlap

A megyeszékhelyi kapitányság illetékességi területén 2017-ben hat, tavaly hét, idén pedig már három olyan baleset történt, ami gyalog­átkelőhelyen következett be. A balesetekben gyalogosok, illetve az átkelőt szabálytalanul használó, a zebrán átguruló kerékpárosok sérültek meg. A rendőrök a kampány idején azoknál a gyalogátkelőhelyeknél fognak szúrópróbaszerűen megjelenni, ahol korábban is volt már baleset, és különösen forgalmasnak számítanak.

Az alezredes hozzátette, az akcióval szeretnék a gyalogosok figyelmét is felhívni a körültekintő közlekedésre, különösen ilyen esős időben, amikor rosszak a látási viszonyok, megnő a járművek féktávolsága. Mielőtt az úttestre lépnek, mindig győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak-e kelni az úton. A járművek vezetői pedig fokozott óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogátkelőhelyeket, próbáljanak szemkontaktust felvenni az átkelni szándékozó gyalogossal, mert ez segít elkerülni a balesetveszélyes helyzetet, hangzott el a tájékoztatón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában