Közösségi összefogás

2019.05.25. 15:00

A kanizsai kórház új játszótere nyitott mindenki előtt

Kivételes közösségi összefogással épült meg a Kanizsai Dorottya Kórház modern és biztonságos játszótere, melynek ünnepélyes avatóját pénteken tartották.

Benedek Bálint

A gyerekek örömmel vették birtokba a játszóteret Fotó: Gergely

Az ünnepségen Cseresnyés Péter miniszterhelyettes köszöntötte a beruházást támogató orvosokat, cégek képviselőit és magánszemélyeket. Mint mondta: nagy köszönet jár azoknak, akik önzetlenül segítettek örömet szerezni a gyerekeknek.

– Ez csak a kezdet, hiszen olyan játszótér épült, ami bővíthető játékelemekkel és lehetőségekkel – folytatta. – Bár az intézmény kerítésén belül van, de ez is a város része, így mindenkit tárt karokkal vár.

Dénes Sándor polgármester megnyitó beszédében emlékeztetett: a város területén ez a 44. játszótér, melyen néhány játékot még a fogyatékkal élő gyermekek is használhatnak.

A gyerekek örömmel vették birtokba a játszóteret Fotó: Gergely

Aztán dr. Brünner Szilveszter főigazgató főorvos szólt az egybegyűltekhez, kiemelve: a gyerekosztályon évente több mint 2500 beteget látnak el, a szakambulancián pedig nyolcezer páciens fordul meg.

– A kórház az elmúlt időszakban igyekezett fejleszteni a gyermekosztályt, az itt tartózkodás mégis frusztráló, ezen segít a most elkészült játékpark – fogalmazott a főigazgató. – A célra kicsivel több mint 8,8 millió forint érkezett a kórház alapítványához. Ebből hét játékelemet építettünk be, a fiatalok örömére.

A korszerű játszóteret a ceremónia után a Rozgonyi-óvoda Katica csoportjának tagjai próbálták ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában