Gyenesdiási Lovassport Egyesület

2019.05.13. 07:00

A hajdani lovaskultúra elevenedett meg a Helikon kastélymúzeumban

A kultúra, a könyvek és a lovak szeretete meghatározta Festetics család életét. Így aztán ezek voltak középpontban az Emlékhelyek napja programjában a Helikon kastélymúzeumban.

Keszey Ágnes

A Gyenesdiási Lovassport Egyesület a díjugratást is bemutatta a közönségnek

Ezen a napon élénk volt a lovasélet a parkban – csakúgy, mint hajdan a mindennapokban. Lófajtákkal, lovaglási módokkal ismerkedhetett a közönség, s közben a résztvevők kalandozhattak a történelemben, kultúrában, hagyományokban is.

A Gyenesdiási Lovassport Egyesület a díjugratást is bemutatta a közönségnek

-Tematikusan építettük fel a programot: a lovaglás Festetics családhoz való kapcsolatát mutattuk be. Megismertettük hogy a hölgyek a dámanyeregben hogy lovagoltak, és miként lovagoltak az urak. A családtagok között nagyon sok huszár volt huszár, bemutattuk milyen volt a felszerelésük, öltözetük, milyenek voltak a huszárlovak, hogy történt a kiképzésük. A Gyenesdiási Lovassport Egyesület olyan- karusszel, padödö és díjugratás -bemutatókat tartott, melyek régen hozzátartoztak az udvari élethez- mondta el lapunknak Varga Zoltán, a Hintómúzeum vezetője, a lovasprogramok kommentátora. A bemutatók mellett Hajdu Zsófia Edit könyvrestaurátor Új fényben I. Festetics György könyvtárának kincsei című előadása is várta a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában