Szakmai elismerés

2019.04.01. 07:00

Tehetségpont lett a zalaegerszegi Ady-iskola

Az Ady-iskola akkreditált tehetségpont címet nyert, tájékoztatta szerkesztőségünket Czigány László igazgató.

Arany Horváth Zsuzsa

Az iskola bejárata, előtérben a névadó szobrával Fotó: ZH Archívum

A Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tehetségpont a 2018/19 évi akkreditációs folyamatban való részvétele eredményeként helyi hatókörű, akkreditált kiváló tehetségpont címet nyerte el, a napokban át is vehették az erről szóló tanúsítványt.

Az akkreditációban közreműködött szakértők szöveges értékelésükben a folyamat során szerzett online és személyes tapasztalataik alapján a következőket állapították meg: a tehetségpont bővelkedik elkötelezett, szakmailag képzett tehetséggondozó szakemberekben, munkájukat számos tehetséggondozó program bizonyítja. Az akkreditációs eljárás során az online módon megismert szakmai tartalmakat a szakértők tapasztalatai a személyes látogatáskor igazolták.

Az iskola bejárata, előtérben a névadó szobrával Fotó: ZH Archívum

Az Ady-iskola, mint leendő tehetségpont, hét komplex tehetséggondozó programját mutatta be az akkreditáció során. Mindegyik program vezetését szakmailag képzett szakember végzi, a sakkműhely munkáját külsős sakkvilágbajnok vezeti. A tehetségpont munkatársainak tudatos tevékenysége eredményeként több tehetségterületen is kipróbálhatják magukat tanulóik.

Művészeti iskola révén kreatív tehetséggondozó projektjeik kiemelkedők, de a földrajz valamint, a történelem iránt érdeklődők számára is rendelkezésre állnak tehetséggondozó programok. A színjátszás és a zenész színház megmutatkozási lehetőséget biztosít az e területen tehetségeseknek.

A tehetségpont hálózat tagjaként elsősorban helyi együttműködő partneri kapcsolatait ápolja az iskola, a szakértők javasolják, hogy „Jó Gyakorlatként” osszák meg őket a hálózaton belül. Például a „Művészettörténeti idővonal” projekt, illetve a Helyijárat- Várostörténeti kalandjáték projekt alkalmas erre.

A tehetségpont szakmai tevékenységét alátámasztó dokumentáció alapos, pontos, programjai megalapozottak, módszertanilag változatosak.

A kitüntető címet ünnepélyes keretek között vehették át az iskola vezetői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában