Mindenki talált kedvére valót

2019.04.29. 11:30

Sokféle programmal csalogatott a hétvégén a tarka városnapi forgatag Kanizsán

Csavard fel a szőnyeget még ma éjjel, csavard fel a szőnyeget… Habár szombat estére hűvösebbre fordult az időjárás, élő koncertjével Fenyő Miklós kiváló hangulatot teremtett a zsúfolásig megtelt Erzsébet téren. Többen nem is bírtak parancsolni a lábuknak, táncra perdültek a tömegben, s fergetegeset rokiztak.

Horváth-Balogh Attila

A városnapi programok látványos színfoltja a polgári felvonulás, amit szombat délután tartottak Fotók: Gergely Szilárd

A pontot az i-re a gyönyörű tűzijáték tette fel, amely után a legendás disc jockey, B. Tóth László pörgette a lemezeket. A pénteken kezdődött 25. jubileumi városnapi kavalkád keretében tegnap pedig már a táncé volt a főszerep. A rendezvényfolyamon 40 program, 50 kézműves és portékája, 30 vendéglátóhely, valamint 12 borház várta a térre kilátogatókat.

– Igyekeztünk úgy összeállítani a programokat, hogy azok között valamennyi korosztály megtalálja a neki tetszőt – hallottuk Horváth Istvántól, a KonTuRplusz Egyesület elnökétől. Évek óta ez az egyesület a városnapi programok főszervezője. – A kulturális blokkban a hagyományoknak megfelelően most is megpróbáltunk minél szélesebb bemutatkozási lehetőséget nyújtani a helyi közösségeknek, csoportoknak, amelyek mellett olyan sztárfellépőink is voltak, mint a Takács Tamás Blues Band, Lotfi Begi, Fenyő Miklós és B. Tóth László. A kamaszoknak a Stolen Beattel akartunk kedvezni. A legkisebbek, a gyerekek pedig a népi játszótéren és a légvárakban találhattak maguknak felhőtlen kikapcsolódást. Egyesületünk rendezvényein valamilyen módon mindig szerepet kap az egészségmegőrzés, ennek jegyében aki akart, szűrővizsgálatokon vehetett részt a Vöröskereszt jóvoltából, továbbá volt egy újraélesztési bemutató is. Ezzel arra kívántuk felhívni a figyelmet, hogy nem kell megijedni, ha ilyen szituációba kerülünk, mert annál nagyobbat nem tudunk ártani, mint ha nem segítünk.

A városnapi programok látványos színfoltja a polgári felvonulás, amit szombat délután tartottak Fotók: Gergely Szilárd

Az egyesület a város napja 25. jubileuma alkalmából pályázatot írt ki még korábban, hogy megtalálja Nagykanizsa tortáját. A megtisztelő címet Siposné Gerencsér Henriett és Bohn Ildikó cukrászmester tökmagos-hajdinás rigójancsi tortája érdemelte ki.

A város legnagyobb közösségi programjának fontos „tartozékai” a borházak, illetve természetesen maga a bor. Szakértő zsűri választotta ki a rendezvény borát, az eredményhirdetést szombaton tartották, a díjakat Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő adta át. A fesztivál vörösbora címet a nagyradai Cezar Winery 2015-ös zalai merlot-ja, a fesztivál rozébora címet a villányi Ősi Gábor 2018-as cabernet sauvignonja, míg a fesztivál fehérbora címet a nagykanizsai Cika Borház szintén 2018-as rizling cuvée-je nyerte el.

Bohn Ildikó, Siposné Gerencsér Henriett, Horváth István – és a torta
Farkas Anita és Vizeli Dezső néptáncos az Utca Tánc Fesztiválon

A szombati programok látványos színfoltja volt a hagyományos polgári felvonulás, amikor az Eraklin Táncklub Egyesület és a Nagykanizsai Honvéd Kaszinó Hölgyklubja korabeli viseletben, a Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség tagjai pedig külföldről, Horvátországból, Szlovéniából és Ausztriából érkezett vendégeikkel közösen, oldtimer kerékpárjaikkal vonultak végig a Fő utcán.

A város napi kavalkád tegnap az Eraklin által szervezett Utca Tánc Fesztivállal zárult. Ezen közel ezer táncos vett részt, s a rendezvény vendége volt Cseke Katinka színésznő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában