A vércukor- és koleszterinszintet is lehetett ellenőriztetni

2019.04.18. 07:00

Nem kellett várni a Szent Rafael Kórház szűrőprogramján

Az egészség világnapja alkalmából szervezett szerdán szűrőprogramot a Zala Megyei Szent Rafael Kórház a Járási Egészségfejlesztési Irodában.

Magyar Hajnalka

Raffainé Horváth Beáta, a trauma vezető asszisztense (jobbról) Radnóty Istvánné cukorszintjét ellenőrzi. A háttérben Szabó Adrienn, az I-es belgyógyászat ápolója

Fotó: Katona Tibor

Dr. Bujtorné Kölkedi Ibolya, az EFI szakmai vezetője elmondta, a korábbi szűrőnapok tapasztalataiból kiindulva megduplázták a vércukor- és koleszterinszűrést végző kollégák számát.

Raffainé Horváth Beáta, a trauma vezető asszisztense (jobbról) Radnóty Istvánné cukorszintjét ellenőrzi. A háttérben Szabó Adrienn, az I-es belgyógyászat ápolója Fotó: Katona Tibor

Mindig e vizsgálatok iránt mutatkozik a legnagyobb igény, s tavaly néhányan le is maradtak a szűrésről. Most azonban tumultus nélkül tudtak megfelelni e fontos prevenciós feladatuknak, s több idő maradt az egészségnevelő beszélgetésre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában