A városba „költöztek”

2019.04.26. 11:30

Mozgáskorlátozottak új szerveződése alakult Zalakaroson

Megalakult a Mozgáskorlátozottak Nagykanizsa Városi Egyesületének Zalakarosi Csoportja.

Horváth-Balogh Attila

Bán Istvánné, Novák Ferenc, Kardos Ferenc és Kasper Márta a tegnapi összejövetelen Fotó: Szakony Attila

Ennek kapcsán a fürdőváros civil házában fórum zajlott le tegnap, melyen Kardos Ferenc, az ernyőszerepet betöltő kanizsai egyesület elnöke elmondta: hat dél-zalai településen létezett eddig csoportjuk. Ezek egyike a zalakomári volt, melynek elnöki tisztsége megüresedett, és a helyi adottságok miatt nyilvánvalóvá vált: a komári szervezet helyét új, zalakarosi tömörülésnek kell átvennie.

Bán Istvánné, Novák Ferenc, Kardos Ferenc és Kasper Márta a tegnapi
összejövetelen Fotó: Szakony Attila

Kardos Ferenc megkereste Novák Ferencet, Zalakaros polgármesterét, aki a támogatásáról biztosította. Közben rátaláltak Bán Istvánnéra, aki vállalta a térség mozgáskorlátozottainak közösségbe szervezését, a csoport vezetését. Novák Ferenc jelezte: felkínálja az önkormányzat segítségét a mozgáskorlátozottak helyi szerveződésének, s a jövőben aláírandó együttműködési megállapodást a képviselő- testület elé viszi.

A polgármester tervezi egy olyan kiadvány elkészítését is, melyből a mozgáskorlátozottak arról tájékozódhatnak, hol tudnak olyan szolgáltatásokat igénybe venni, amelyek könynyebbé teszik az életüket. A tegnapi programon megjelent mozgáskorlátozottak nyílt fórum keretében vethették fel akadálymentesítéssel és támogatással kapcsolatos problémáikat, s tehették fel kérdéseiket Kardos Ferencnek, Bán Istvánnénak és Kasper Márta sorstársi tanácsadónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában