Felújítás

2019.04.24. 14:59

Megújul a vonyarcvashegyi Községháza

Megtörténik az épület hőszigetelése, kicserélik a nyílászárókat s kis átalakítás is történik a tetőtéri részen – már javában folynak a Községháza felújítási munkálatai.

Keszey Ágnes

Június végére megújul a Községháza

Az ügyfélfogadást nem befolyásolják a helyi Községháza felújítási munkálatai, melyek a közelmúltban kezdődtek el. Ennek előkészületeként pár hete a felső szinten található irattárat leköltöztették a földszinti tanácsterembe.

-A projekt lényege a nyílászárók cseréje, a külső hőszigetelés, a tetőhéjazat és hőszigetelésének cseréje. Megtörténik a fűtéskorszerűsítés, tehát a radiátoros rendszer kicserélése és egy új kazán megvásárlása is- sorolta Péter Károly polgármester. Ezeket pályázati támogatással valósítják meg, s közben olyan korszerűsítést is elvégeznek, melyet az önkormányzat finanszíroz.

Péter Károly polgármester szólt a munkálatokról

-Önerőből az elektromos hálózat felújítása is megtörténik, hiszen elengedhetetlen a villamos rendszer cseréje – tette hozzá a településvezető.

A nyílászárókat már kicserélték, lebontották a tetőről a régi, hetvenes években felkerült palát, s elkészült már a hőszigetelés.

-A felső szinten egy kis átalakítás is történik az ablakoknál: a jelenlegi kiugró részek csapott, lapos tetejű szerkezetté alakulnak át- szólt a változásról Péter Károly.

Június végére megújul a Községháza

A munkálatokat úgy ütemezték, hogy az Európa parlamenti választásokra a tanácsteremből vissza tudják költöztetni az ideiglenes ide helyezett irattárat, hiszen itt működik majd az egyik szavazókör. Az épület egyik részében működő gyógyszertár is hozzájárul a költségek egy részéhez. A felújítás összköltsége száz millió forint, ennek 60 százaléka pályázaton nyert támogatást, 40 százalékot az önkormányzat finanszíroz. Az épület teljes felújítása június végére fejeződik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában