Négy versenyt terveznek idén

2019.04.23. 17:30

Jól alakul a létszám, több mint 170 tagja van jelenleg a pusztaszentlászlói egyesületnek

Május 1-jén tartja idei első halfogó versenyét a község horgászegyesülete. Az év során három további rendezvény is lesz a falu melletti tavon.

Gyuricza Ferenc

Borosán Sándor horgászik a pusztaszentlászlói Felső-tavon. A húsvéti hétvégén közösségi munkát szerveznek, hogy még szebbé tegyék a környezetet

Fotó: Gyuricza Ferenc

Többek között erről is döntött minapi közgyűlésén az 1980-ban alapított, majd 1984-ben névváltozáson átesett és székhelyét Söjtörről Pusztaszentlászlóra áthelyező egyesület.

A május 1-jei horgászversenyt nyílt jelleggel rendezik meg, tehát azon bárki részt vehet, akinek van érvényes állami horgászengedélye. A házigazda egyesület felnőtt és gyermek horgászok jelentkezését egyaránt várja, nevezni a helyszínen, a verseny kezdete előtt lehetséges. Dr. Jandó Zoltán elnök elmondta még: augusztus 10–11-én egy 24 órás pontyfogó versenyt tartanak, október végén pedig a tavalyi sikerre való tekintettel egy újabb pergetős versenyt szerveznek. Mindezeken túl egy feeder verseny is várható még a tavon, utóbbihoz a helyszínt biztosítják. A május 1-jei tavaszi halfogó versenyt megelőzően – ezen a hétvégén – környezetvédelmi közösségi munkát is tartanak, hogy az optimális feltételeket tudják garantálni a résztvevők számára.

Borosán Sándor horgászik a pusztaszentlászlói Felső-tavon. A húsvéti hétvégén közösségi munkát szerveznek, hogy még szebbé tegyék a környezetet
Fotó: Gyuricza Ferenc

Jól alakul az egyesület létszáma is, jelenleg 144 szavazati joggal is rendelkező felnőtt, illetve 29 gyermek tagjuk van, ez a szám jelentősen meghaladja a korábbi évekét. Dr. Jandó Zoltán emellett arra is kitért, hogy a tavaszi haltelepítések már lezajlottak a tavon, ősszel pedig a saját halnevelő tavukból szeretnék az állományt áthelyezni a horgászatra kijelölt Felső-tóba. Az egyesület a megyében egyedülálló módon tart fenn saját halnevelő telepet, amelyben egynyaras süllők és kétnyaras pontyok találhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában