húsvéti hangulatban

2019.04.23. 17:55

Ismét tojáskeresést rendezett a Trió-Egerszeg ZTC

Az idén sem maradt el a hagyományos húsvéti tájékozódási verseny, a Trió-Egerszeg ZTC és partnerei által rendezett Tojáskereső Verseny.

Kerkai Attila

Az indulók hallgatják a rajt előtti eligazítást Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A helyszín ezúttal az egerszegi Falumúzeum és Olajipari Múzeum volt, a rendezvény célja pedig elsősorban a tájfutás sportág népszerűsítése, bemutatása. A térképes tojáskeresőre 286 részt vevő gyermek mellett további 415 felnőttet regisztráltak a rendezők, összesen hétszázan vettek részt az eseményen. Az óvodás tojáskeresőn további, nagyjából nyolcvan kisgyermek vett részt (itt nem volt regisztráció), így a szervezők igazán elégedettek lehettek az érdeklődéssel.

Az indulók hallgatják a rajt előtti eligazítást Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A feladat a korábbi évekhez hasonló volt: a két múzeum helyszínén összesen 100 pontra kihelyezett csoki tojásokat kell megkeresni, amihez a kapott térkép nyújtott segítséget. A nap folyamán 951 csokitojás talált gazdára. A 15 tájfutó pontot érintők között a rendezvény végén újabb ajándékokat sorsoltak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában