a fizikaprofesszor előtt tisztelegnek

2019.04.18. 09:00

Hűen őrzik Öveges József emlékét Pákán

Vetélkedőt szerveztek szerdán a helyi Öveges József Általános Iskolában. A településről származó neves fizikaprofesszor nevét viselő intézmények csapatait várták.

Korosa Titanilla

Sallai Tamás, a budapesti Öveges József Szakgimnázium és Szakközépiskola diákja három kísérletet mutatott be

Fotó: Korosa Titanilla

Korábban tartottak már Pákán hasonló programot, majd többévi szünetet követően tavaly Péren rendezték meg az Öveges-iskolák találkozóját a helyi intézményben. Idén pedig ismét a pákaiak vállalták a szervezést. A helyiek mellett a balatonfűzfői, péri, zalaegerszegi, budapesti és szákszendi általános, illetve középiskolákból érkeztek csapatok.

Sallai Tamás, a budapesti Öveges József Szakgimnázium és Szakközépiskola diákja három kísérletet mutatott be Fotó: Korosa Titanilla

– Előzetes feladatot is adtunk a résztvevőknek – tájékoztatott Németh Andrásné, a pákai intézmény igazgatója. – Öveges József portréját kellett elkészíteni természetes anyagokat felhasználva. A vetélkedő pedig lényegében egy Ki mit tud? volt, Öveges József életéről kaptak kérdéseket a tanulók különböző feladatokon keresztül, illetve beszámoltak arról is, hogyan őrzik a professzor emlékét saját intézményeikben. Ezt követően a csapatok tagjai, diákok és pedagógusok egyaránt külön-külön mutattak be fizikai kísérleteket.

A vendégek megismerhették az Öveges-emlékházat is, ahol koszorút helyeztek el, valamint bemutatták a szervezők a település nevezetességeit. A vetélkedőt a szákszendi csapat nyerte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában