Elismeréseket, jutalmakat adtak át

2019.04.24. 14:00

Elismerést érdemeltek a bölcsődei dolgozók Zalaegerszegen is

Április 21-e a bölcsődék napja, amit az ünnepek után, tegnap tartottak meg a megyeszékhelyi Tipegő Bölcsődében, a Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődék szervezésében. A szakmai ünneppel 1852. április 21-re emlékeznek, azon a napon nyitották meg az ország első bölcsődéjét a fővárosban.

Hajdu Péter

Lepsényi Ferencné, Prenner Zsuzsanna, Barabás Istvánné, Pappné Varga Marianna, Horváth Róbertné, Gruffné Pek Katalin, Járfás Terézia, Balaicz Zoltán, Gerencsér Tiborné Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A bölcsődei nevelők szakmai ünnepe egyúttal alkalom arra is, hogy előadásokon szerezzenek a bölcsődei dolgozók új ismereteket, és megjutalmazzák az előző évben kiemelkedő munkát végzett kollégáikat. Így történt ez tegnap is. A Tipegő Bölcsődében összegyűlt kollégákat Prenner Zsuzsanna, a Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődék vezetője köszöntötte, s megköszönte az eddigi lelkiismeretes munkájukat, amire büszkék lehetnek.

Lepsényi Ferencné, Prenner Zsuzsanna, Barabás Istvánné, Pappné Varga Marianna, Horváth Róbertné, Gruffné Pek Katalin, Járfás Terézia, Balaicz Zoltán, Gerencsér Tiborné Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A bölcsődék munkatársait Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte, és felidézte az elmúlt időszakban indított fejlesztéssorozatot, amelynek során a Napsugár Bölcsődét 101 millió forint ráfordítással, a Cseperedő Bölcsődét pedig 105 millió forint értékű beruházással fejlesztették. Azonban, mint a polgármester elmondta, a város másik két bölcsődéje sem marad ki a fejlesztésekből. Erre az anyagi alapot az ELENA-programban hat megyei jogú város konzorciumában – Zalaegerszeg részvételével – elnyert pályázati összeg adja. A megyeszékhely ebből mintegy 10 milliárd forintra számíthat, amiből 15-20 önkormányzati épület energetikai felújítására kerül sor, köztük az Űrhajós és a Tipegő Bölcsődére is. Ez azonban csak infrastruktúra, épületek, amelyek nem érnének semmit az ott dolgozó, hivatásuk magaslatán álló bölcsődei nevelők munkája és a gyermekek iránti szeretetük nélkül.

 

Az ünnepségen kitüntetéseket adtak át. Az Év Kisgyermeknevelője elismerést Horváth Róbertné, az Űrhajós Bölcsőde munkatársa kapta. Az Év Technikai Dolgozója Barabás Istvánné lett. Minden bölcsődéből egy-egy dolgozó kapott jutalmat a kollégáik javaslata alapján. Pappné Varga Marianna (Cseperedő), Gerencsér Tiborné (Napsugár), Gruffné Pek Katalin (Tipegő), és Lepsényi Ferencné (Űrhajós). A város nevében a polgármester elismerő oklevélben részesítette az ősztől nyugdíjba vonuló Járfás Teréziát, a Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődék szakmai tanácsadóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában