Jövő héten a Széchenyi utcát aszfaltozzák

2019.04.30. 07:00

Átadják a hévízi nagyparkolót

Az ígéreteknek megfelelően holnap átadják az autósoknak a nagy parkoló megújuló felületének több mint felét, s közben gőzerővel folynak a munkálatok a Széchenyi utcán is: a nagyberuházás a tervezetthez képest akár egy hónappal korábban, május végén zárulhat.

Varga Lívia

Kedden már autók állnak majd a nagy parkoló megújult részein, fizetni egyelőre nem kell

Fotó: Varga Lívia

Erről is beszélt a hétfői Városinfón Papp Gábor polgármester. A főutca több mint 1 milliárd forintos fejlesztése kapcsán kiemelte: jelenleg az önkormányzati beruházás keretében a kiemelt gyalog­átkelőhelyeket építik ki – a templom és a kormányablak közötti már elkészült, s tegnap fogtak hozzá az Erzsébet királyné utcánál lévőhöz, amelyet pluszberuházásként, a lakosság kérésére alakítanak ki, ezzel váltják ki a korábban a sétálóutcánál lévő zebrát. Ez a héten el is készül, ezt követi majd a Kölcsey utcát a nagy parkolóval összekötő kiemelt gyalogátkelőhely megépítése.

Kedden már autók állnak majd a nagy parkoló megújult részein, fizetni egyelőre nem kell
Fotó: Varga Lívia

– Azért, hogy gyorsítsuk a beruházás utolsó fázisát, az érintett szakaszokon teljes út­zárat alkalmazunk, ez az alkalmanként 6-7 méteres lezárás azonban a forgalmat alapvetően nem zavarja, ha kis kitérővel is, de minden elérhető ez idő alatt – mondja Papp Gábor.

Időközben több mint 120 aknát és vízelfolyót is beépítettek, megerősítették az al­építményeket, s szintbe hozták ezeket, így jövő hétfőn az állami beruházás részeként indulhat az aszfaltozás. Első körben a Kossuth utcától a körforgalomig rakják fel a nagy kopás­állóságú, átlagosan 3,5 centis réteget, majd a gyalogátkelőhelyek elkészültével az utca alsó részén folytatódik az aszfaltozás. Amennyiben tartani tudják a tervezett ütemet, akár már május végén zárulhat a nagyberuházás.

A nagy parkolóban, miután holnap átadják az autósoknak a megújuló felület több mint felét, a sétányok és a zöldfelületek kialakításával folytatja a munkát a kivitelező. A több mint 500 milliós beruházás június végén zárul. A létesítmény addig próbaüzemben működik, s folyamatosan adják majd át az elkészült részeket, fizetni még nem kell a parkolásért. Jól halad a városi kamerarendszer kiépítése is, május–júniusban már élesben működik, tette hozzá Papp Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában