lakossági fórum

2019.04.24. 07:00

A Zalaegerszeget érintő, leendő M9-es út nyomvonalát is véleményezhetik az érdeklődők

A leendő M9-es gyorsforgalmi út megyeszékhelyt érintő szakaszát is megismerhetik az érdeklődők azon a lakossági fórumon, amelyet április 25-én, csütörtökön délután öt órától tartanak a Keresztury művelődési központban.

Arany Gábor

A város főépítésze, Bálizs Andrej érdeklődésünkre elmondta, hogy a leendő M76-os gyorsforgalmi úttól Alsónemesapáti határában lecsatlakozó M9-es gyorsforgalmi út érinti a város közigazgatási területét és majdan Vasvár, illetve Körmend térségében csatlakozik a 8-as főúthoz. Ez utóbbiról még nem született döntés. A várost érintő nyomvonalat a lakossági fórumon ismerhetik meg és véleményezhetik az érdeklődők. Ez alkalommal ismertetik a helyi építési szabályzat azon módosítását is, ami lehetővé teszi 44 gépkocsi számára parkoló kialakítását a Madách és Puskás Tivadar utca közötti terület déli részén.

A Madách utca felől megközelíthető parkolóhelyek egy része a menzaépületből kialakítandó Napfény étterem vendégeit szolgálja, a többit pedig a környékre autóval érkezők használhatják. Mindezeken túl a városi hátsókertekre vonatkozó szabályzat változása is szóba kerül majd a fórumon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában