Felujítás

2019.04.01. 14:00

A kemény víz miatt szorul cserére az Erzsébet téri öntözőrendszer

A tavasz beköszöntével a városüzemeltető társaság feladatai is megszaporodtak. A múlt héten az Erzsébet téri öntözőrendszer csepegtető egységeinek cseréjén dolgoztak, s mint megtudtuk, a szökőkút gépészeti berendezését is cserélni kell.

Pásztor András

Hajdú Gyula (elöl) és Pőcze Sándor az új csöveket fekteti Fotó: SZ. A

Mint azt Fitos István, a VIA Kanizsa Zrt. vezérigazgatója elmondta: az Erzsébet téren 2012-ben telepített öntözőrendszer beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ugyanakkor időszakos javításokra, a rendszer bizonyos elemeinek cseréjére is szükség van ahhoz, hogy továbbra is színes virágoktól pompázzon a város főtere.

Hajdú Gyula (elöl) és Pőcze Sándor az új csöveket fekteti Fotó: SZ. A

– A csepegtető rendszer felel azért, hogy a növények folyamatos és egyenletes víz­utánpótlást kapjanak, ám a dupla falú műanyag csövekben futó kis „erek” eltömődtek a vízkő miatt, Kanizsán ugyanis közismerten kemény a víz – magyarázta a vezérigazgató, aki hozzátette: az öntözőrendszernek az sem tett jót, hogy sokan – főleg a fesztiválok idején – a zöldterületen járva tapossák a műanyag csöveket. – Közel 2000 méternyi új csövet rendeltünk meg, s fektettünk le a téren. – Hasonló rendszer üzemel a Fő úton is, ám azt csak három éve telepítettük, ott egyelőre még nem jelentkezett ez a probléma.

Az Erzsébet téren egyéb javítási munkálatok is várhatók, mint kiderült: a szökőkút gépészeti berendezését is cserélni kell, annak frekvenciaváltó egységét ugyanis szintén kikezdte a kemény víz. Az új berendezés közel egymillió forintba kerül, amit a tervek szerint májusig beszerelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában