Fejlesztés

2019.03.07. 09:00

Szeptemberre elkészülhet a nagyrécsei óvoda és a bölcsőde

Dolgoznak a kivitelezők a Tündérkert óvoda fejlesztésén és a bölcsőde létrehozásán. Az Európai Unió támogatásával megvalósuló projekt keretében tegnap bejárást tartottak a helyszínen.

Benedek Bálint

Kiefer Károly alpolgármester (balról) és Laskai Béla polgármester a bejáráson

Fotó: Szakony Attila

A település óvodája eszközbeszerzéssel együtt 188 millió forintból újulhat meg, a pályázatot másfél éve nyerték el. A közbeszerzések után azonban világossá vált, hogy az összeg nem lesz elég a teljes kivitelezésre. Az önkormányzat várhatóan 11 millió forinttal toldja meg.

– A 60 férőhelyes óvoda a mai kor követelményeinek megfelelően újulhat meg, az intézmény földszinti részén pedig egy 14 fős, jól felszerelt bölcsődét alakítunk ki – mondta Laskai Béla polgármester. – Mindkét rész akadálymentesen, egy közös előtéren keresztül lesz megközelíthető, sőt liftet is felszerelnek. A tetőszerkezet cseréje és annak szigetelése már elkészült, megtörtént a nyílászárók modernizálása, az épület külső szigetelése után jelenleg a vakoláson dolgoznak a szakem­berek.

Kiefer Károly alpolgármester (balról) és Laskai Béla polgármester a bejáráson Fotó: Szakony Attila

A beltéri munkák eredményeként kirajzolódnak a különböző helyiségek is. A bölcsődei részen többek között irodát, dolgozói étkezőt, csoportszobát, dolgozói szociális blokkot és melegítőkonyhát alakítanak ki. Az ígéretek szerint június végére befejeződhetnek a munkák, ezt követően az eszközbeszerzéseket kell lebonyolítani. A település vezetése bízik abban, hogy szeptember végén megnyithatja kapuját a felújított intézmény.

Az ötvenöt gyermek addig a Nagyrécse központjában található szolgáltatóház emeletén lévő, az egykori nyugdíjasklub és könyvtár helyén kialakított ideiglenes óvodába jár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában