országos kezdeményezéshez kapcsolódtak

2019.03.13. 17:00

Piros szívekkel lepték meg a mentőket, a rendőröket, a tűzoltókat a kanizsai hölgyek

Rendőröket, mentőket, tűzoltókat lepett meg több száz piros fonalszívvel a Nagykanizsai Horgolócsoport.

Szabó Zsófia

Fotó: Szabó Zsófia

Az októberben alakult, fiatal és felnőtt hölgyekből álló csoport egy országos kezdeményezés kapcsán fogott nagy munkába. A közösségi oldalon indult program célja, hogy a „hétköznapi hősök”, a mentők, a rendőrök, a tűzoltók munkáját jelképes ajándékkal, kis piros fonalszívekkel megköszönjék és a megfeszített munkájukba örömöt csempésszenek. Pulai Dorka, a kanizsai horgolócsoport vezetője elmondta: közel félezer, kisebb-nagyobb szívet készítettek az elmúlt időszakban.

Fotó: Szabó Zsófia

- Mindenki odaadóan kivette a részét a teendőkből. Sokan horgoltak lelkesen: Baloghné Dezső Hajnalka, Pataki Andrea, Pem Julianna, Vándor Eszter, Kóréné Horváth Anita, Hlatkó Viktória, Csáki Mária, Molnárné Péter Éva, Trojkóné Németh Gabriella. Akadt olyan segítőkész horgoló, aki az utcáról kopogtatott be hozzánk több tucatnyi szívvel, mert olvasott a programról – összegezte Pulai Dorka. Az ajándékokat a napokban adták át. Annyi szív készült, hogy még a zalaegerszegi kórház betegszállítói is kaptak belőle. Pulai Dorka elmondta: mindenütt nagyon örültek az ajándéknak. Ám egyaránt meglepte a rendőröket, a tűzoltókat, a mentőket a kis gesztus, mivel a munkájukért nem várnak köszönetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában