Csökkentik a lemorzsolódást

2019.03.31. 07:00

Nyelvi képzés és felzárkóztatás zajlik a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum iskoláiban

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum iskoláiban uniós finanszírozású pályázatok is támogatják a tanulók nyelvtanulását, csökkentik a lemorzsolódást.

Hajdu Péter

Szabó Károlytól, a tíz szakképző iskolát működtető és több mint 5 ezer tanuló szakképzését irányító ZSZC kancellárjától megtudtuk, a tavaly novemberi GINOP-pályázatuk révén ez év februárjától megindultak azok a tanterven felüli nyelvi képzések, amelyeknek a lebonyolítására a centrum 145 millió forintot nyert. Az elsősorban tizedikes és tizenegyedikes diákok számára 120 órás nyelvi képzéseket szerveztek, ezzel fejlesztve a fiatalok nyelvi kompetenciáját.

A programban 984 fiatal képzését vállalták 31 hónapon keresztül. A felnőttképzésben részt vevők is mehetnek a beszédcentrikus, az adott szakmák szókincsét adó képzésre. Folyamatban van az iskolai lemorzsolódást és a tehetséggondozást is támogató, 540 millió forint értékű projekt. A kancellár elmondta, a ZSZC-nél 10 százalék alatti a lemorzsolódás, de javítást vállaltak a GINOP segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában