Egészség, gyógyítás és turizmus összefüggései

2019.03.30. 07:00

Kiállítással kísért konferenciát rendeztek Zalaegerszegen

Szakmai előadásokkal és az előtérben turisztikai cégek kínálatából összeállított bemutatóval kezdődött pénteken a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központjában a II. Zalaegerszegi Egészségturizmus Kiállítás és Konferencia.

Hajdu Péter

Dr. Kovács Árpád megnyitójában a felsőoktatás és a versenyszféra kapcsolatáról beszélt

Fotó: Katona Tibor

Dr. Kovács Árpád dékánhelyettes megnyitójában elmondta: a rendezvény nagyon fontos, mert a felsőoktatás, az egyetemi és az üzleti szféra itt kapcsolatot találhat egymással. Mint mondta, a modern felsőoktatás legfőbb feladata az, hogy piacképes tudást adjon a hallgatóinak.

Dr. Kovács Árpád megnyitójában a felsőoktatás és a versenyszféra kapcsolatáról beszélt
Fotó: Katona Tibor

Dr. Kovács Árpád elmondta: a PTE zalaegerszegi képzési központja a felsőoktatás és az üzleti szféra együttműködése szempontjából is nagyon jó példa. Közölte: örvendetes, hogy az intézmény egészségszervező és egészségturizmus- szervező szakán 2009 óta közel kétszáz hallgató végzett, akik el tudtak helyezkedni a régióban. Az iskola képzési portfóliójában jelen lévő gyógytornászok nemcsak az egészségügyben, hanem az egészségrekreációban is szerepet játszanak, és el tudnak helyezkedni a piaci szereplőknél. Tolvaj Márta, a megyeszékhely alpolgármestere a város és az egészségturizmus lehetőségeiről beszélt, Zalaegerszeg természeti környezetének vonzerejéből kiindulva.

Mint mondta, a városnak minden adottsága megvan ahhoz, hogy felkerüljön az ország egészségturisztikai térképére. Az utóbbi öt évben soha nem látott gazdasági fejlődés indult el. Arra is kitért, hogy a turizmus két erősen hátráltató tényezője volt egyrészt az, hogy a zalai megyeszékhely távol volt a fő közlekedési útvonalaktól, másrészt a korlátozottan rendelkezésre álló szálláshelyek. De ezek a gondok is megszűnnek – utalt az épülő kétszer kétsávos gyorsforgalmi útra, amely összeköti majd a várost az M7-es autópályával, és szólt a folyamatban levő és tervezett szállodaépítésről is. Ezt követően az alpolgármester ismertette a város 2025-ig tartó turisztikai stratégiájának főbb részeit. A nap során szakmai szekciókban folytatódtak a különböző szakterületek ülései.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában