Az egyén belső értékeivel való összhangra kell törekedni

2019.03.18. 10:00

Divatról tartottak foglalkozást nyugdíjasoknak Zalaegerszegen

Mintegy nőnapi ajándékként Életem gardróbja címmel tartottak foglalkozást szerdán este a ságodi közösségi házban a Gyöngyvirág Nyugdíjasklub tagjainak.

Fincza Zsuzsa

Tánczos Mónika stíluskommunikátor személyre szóló tanácsokkal is szolgált. A képen Pálovics Istvánné (balról), Farkas Nándorné, Dukai Kati, Fodorné Dukai Rózsa, Borné Dukai Vali társaságában Fotó: F. ZS.

A kurzusra a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár (DFMVK) „Az egész életen át tartó tanulás támogatása könyvtári környezetben” pályázatának köszönhetően került sor. A szépen megterített asztalokon a divat témáját különböző szempontok szerint boncolgató könyvek – például „A lódenkabáttól a miniszoknyáig” és hasonló kiadványok – fogadták az érdeklődőket.

– A 12 hónapon át tartó foglalkozássorozat keretében már volt szó a sportról, a túrázásról, az egészséges étkezésről, az ennek megfelelő főzésről, tanultunk táncolni, most az öltözködést vesszük sorra. Aktuális a téma, mert sajnos sok a szélsőség, egyesek, akik úgy döntöttek, hogy a fiatalságnak vége, elkezdenek jellegtelen és semleges színű ruhákat hordani, mások, akik az elmúló fiatalságot hajszolják, olyan ruhákat választanak, amelyekben butuskán néznek ki – fogalmazott Szekeresné Farkas Matild, a DFMVK József Attila tagkönyvtár pályázatért felelős munkatársa.

Tánczos Mónika stíluskommunikátor személyre szóló tanácsokkal is szolgált. A képen Pálovics Istvánné (balról), Farkas Nándorné, Dukai Kati, Fodorné Dukai Rózsa, Borné Dukai Vali társaságában Fotó: F. ZS.

A foglalkozás vezetőjének felsőfokon tanult szakembert, Tánczos Mónika stíluskommunikátort kérték fel, aki kellő gyakorlattal is bír, hiszen a zalaegerszegi belvárosi divat­üzletében gyakran tart hasonló rendezvényeket.

– Azt tanácsolom, ne „divatosan” öltözködjünk, hanem a divatból válogassuk ki magunknak azt, ami személyiségünkhöz illik. A stíluskommunikátor abban különbözik a stylisttól, hogy az utóbbi a külső megjelenésre fókuszál, az előbbi az egyén belső értékeivel való összhangra törekszik. Hogy ne csak divatosak legyünk, hanem stílusosak is – magyarázta Tánczos Mónika, aki a vállalkozó kedvű ságodi asszonyok – Fábián Imréné, Császár Jánosné és Kiss Csabáné – segítségével ezt a gyakorlatban is bemutatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában