Vidám vizes vetélkedő a víz világnapja alkalmából

2019.03.27. 07:00

Az iskolaév végén bezár a volt Pais-iskola tanmedencéje Egerszegen

Vidám vizes vetélkedőre várták a gyerekeket kedden délután a volt Pais-iskola tanmedencéjébe, s ez egyben búcsúversenyt is jelentett, hiszen az iskolaév végén bezár a vizes tanoda.

Arany Gábor

Ügyességre és úszástudásra egyaránt szükség volt a feladatok eredményes teljesítéséhez

Fotó: Pezzetta Umberto

A hagyományos erőpróbát a Landorhegyi-iskola szervezi évek óta, a víz világnapjához kapcsolódva, alsó tagozatos gyerekeknek – árulta el érdeklődésünkre Senkó Mária testnevelő tanár. A hatfős, 2-3-4. osztályos diákokból verbuválódott csapatok a Mindszenty-, Liszt-, Eötvös- és Landorhegyi- iskolából érkeztek. A 13 méteres pályán labdákat kellett terelni, gumimatracot vontatni, kincset keresni a medence alján, a víz alatti ala­gúton átúszni, majd a versenyt váltóúszás zárta. A gyerekeket sportos ajándékokkal jutalmazták.

Ügyességre és úszástudásra egyaránt szükség volt a feladatok eredményes teljesítéséhez Fotó: Pezzetta Umberto

A feladatok végrehajtásában az ügyesség mellett az úszástudás is számított, s mint ismeretes, az alsó tagozaton 3. vagy 4. osztályban kötelező az úszás oktatása 18 órában. Ez az alapok elsajátítására elég, de a sporttagozatos iskolákban – amilyen a Landorhegyi is – heti két óra a tananyag másodiktól.

A verseny megnyitóján Makovecz Tamás önkormányzati képviselő, a közgyűlés sportbizottságának vezetője felhívta a gyerekek figyelmét: Zala megye azon szerencsés helyek közé tartozik, ahol gazdag a patakok, folyók, tavak élővilága, és a csapokból egészséges, jó minőségű ivóvíz folyik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában