Borverseny

2019.03.27. 08:00

A Zalai borvidék nedűit a becsehelyi faluházban bírálják

Április 6-án szombaton rendezi meg 17. borvidéki borversenyét a becsehelyi faluházban a Zalai Borvidék Hegyközségi Tanácsa.

Horváth-Balogh Attila

Simon Zoltántól, a hegyközségi tanács elnökétől megtudtuk: a rangos seregszemlén az ítészek kiválasztják a borverseny, illetve a borvidék kistermelői és forgalmi kategóriáinak legjobb borait, a Zala megye bora idei válogatásba delegált nedűket, valamint Murafölde legjobb borát. A megye legjobb bora címre ezúttal a zsűri csak ajánlásokat fogalmaz meg a Zala Megyei Közgyűlés tagjainak, az elismerésre érdemes nedűt ők választják majd ki, természetesen szakértő támogatással. A verseny ezen elemére a megye egész területén termesztett szőlőből készült, forgalmi kategóriás borokkal nevezhetnek a gazdák. A Murafölde térség legjobb bora címre pedig a mikrorégió 80 településéről várják a mintákat.

A borversenyre április 1-jéig lehet nevezni, a nevezési díjak és a minták április 3-án (szerda) 14 óráig adhatók le Lentiben Kovács Lajosnál, Tormaföldén Tuboly Zoltánnál, Csörnyeföldön Simon Zoltánnál, Becsehelyen a faluházban, Letenyén Somogyi Andrásnál, Nagykanizsán Németh Józsefnél, Nagyradán Tulok Hajnalkánál, továbbá Zalaszentgróton Kovács Zsoltnénál. A versenyre fajtánként 2, a Zala megye bora 2019. címért induló fajtákból pedig 4 palacknyi mintát kell leadni. A nevezésnek nem feltétele, hogy az adott borminta előzetesen helyi vagy térségi borversenyen méressen meg. Az eredményhirdetés a verseny napján, tehát április 6-án 19 órakor lesz a becsehelyi faluházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában