Közel kétszáz fiatal vett részt

2019.03.25. 09:00

A Kecske Kupáért zajlott a verseny a kanizsai Batthyány-gimnáziumban

Közel kétszáz fiatal részvételével szombaton került sor a Batthy­ány-gimnáziumban a hetedik Kecske Kupa matematikai csapatverseny 2. fordulójára.

Szabó Zsófia

Fontos volt a csapatmunka Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

A rendhagyó tematikájú megmérettetést a kecskeméti Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány indította útjára, és szerte az országban megrendezik. Zalában az első forduló is a kanizsai iskolában zajlott le.

Erdősné Németh Ágnes, a gimnázium matematika–informatika szakos mestertanára jelezte: négyfős csapatokban, négy témakörben oldottak meg feladatokat algebrától a geometriáig 5–10. osztályosok.

Fontos volt a csapatmunka Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

– Nem csak tudást, csapatmunkát is kívántak a feladatok – fogalmazott a pedagógus. – A verseny pedig híven tükrözi: a matek menő dolog.

A május 18-án Kecskeméten tartandó döntőre a különböző évfolyamokon zömmel a BLG csapatai verekedték be magukat, de a szintén nagykanizsai Piarista-iskolát, valamint a zalaegerszegi Zrínyi-gimnáziumot is képviseli majd egy-egy alakulat a vetélkedésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában