jótékonyság

2019.02.10. 07:20

Kocsonyát osztottak a rászorulóknak Zalaegerszegen

Az andráshidai bevásárlóközpont parkolójában osztott ki 128 adag kocsonyát szombaton délután a Mercy Egyesület és az Érték az Élet Alapítvány.

Arany Horváth Zsuzsanna

Berek Béla és Hegedűs Erzsébet a két szervezet vezetője lapunknak az akció közben elmondta, a karácsonyi ételosztáson annyian voltak, hogy úgy látták, máskor is szükség van efféle adományozásra. Szombaton is hamar elfogyott az étel, s a ruhák iránt is érdeklődtek a rászorulók.

Berek Béla és Hegedűs Erzsébet a kocsonyaosztás közben Fotó: Katona Tibor

Az alapítvány és az egyesület zalai falvakba is visz ruhaneműt, bútort, tartós élelmiszert, akad olyan általuk támogatott héttagú család, amely 43 ezer forintból él. Több helyütt találnak ágy híján földön alvó gyerekeket. Az ételosztást a két szervezet szeretné folytatni, de ehhez további támogatókra van szükségük. Hegedűs Erzsébet aktivistáival március elején a szerbiai Magyarkanizsán tart jótékony célú koncerttel egybekötött adományozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában