Program

2024.05.21. 11:45

A harmincadik férfinap

Harmincadik alkalommal rendezte meg férfinapját a Kistolmács Jövőjéért Egyesülettel közösen a dél-zalai település önkormányzata. A rendezvényen bográcsozás, vetélkedés, eszem-iszom várta a résztvevőket, majd a program legvégén a májusfát is ledöntötték a jelenlévők.

Gyuricza Ferenc

Birkás Zoltán (jobbról) Takács Csabát kínálja a bográcsban készült vargányás babgulyással

Fotó: Gyuricza Ferenc

Ugyan a kistolmácsi rendezvényt csak a férfi lakosok számára hirdették meg, ám abból a lányok és asszonyok sem maradhattak ki, hiszen ha szorgos kezükkel nem készítenek tetemes mennyiségű sörkiflit, akkor talán a mulatozásnak is hamarabb vége szakadt volna. A résztvevők így estig kitartottak, s közben persze a falu fontos dolgait is átbeszélték.

– Az első férfinapot 1994-ben szerveztük meg, azóta minden évben megismételjük, mindössze egy alkalommal kellett róla lemondanunk a Covid okozta egészségügyi veszélyhelyzet, valamint az annak okán elrendelt gyülekezési tilalom miatt. Ez a program a barátságról, az összetartásról, a közösség összekovácsolásáról szól, ami nagyon fontos egy olyan kis település számára, mint amilyen Kistolmács is – mondta Birkás Zoltán polgármester, hozzátéve, hogy ezúttal vargányás babgulyást készítettek, ami minden résztvevő tetszését elnyerte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában