Több száz higiénés berendezést vásároltak

2019.02.01. 07:00

Kézfertőtlenítési akció indult a megyei kórházban

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház főbejárati előterében csütörtökön sokan megismerkedhettek a kézfertőtlenítés fontosságával, illetve szakszerű technikájával. Mert fontos, hogy kezet mossunk, és nem mindegy, hogyan csináljuk.

Hajdú Péter

A kórházba érkező Filó Katalin kézfertőtlenítését Halász Piroska infekciókontroll-nővér ellenőrzi az erre szolgáló berendezéssel

Fotó: Pezzetta Umberto

A kézfertőtlenítési akciót részben az influenzás időszakra tekintettel szervezték, illetve felhívták vele a figyelmet arra is, hogy a kórházban több száz erre szolgáló eszközt szereltek fel.

Dr. Halász Gabriella főigazgató elmondta: a kórház 200 millió forint értékű, a betegbiztonság fejlesztésére irányuló pályázatot valósított meg, és ebből több mint 50 milliót a higiénés feltételek javítására fordítottak. Beszereztek 400 fali folyékonyszappan-adagolót, 120 darab ágyvégre szerelhető kézfertőtlenítő-adagolót, 10 millió forintért pedig kézfertőtlenítő szereket vásároltak. Olyan eszközt is vettek, amellyel fertőző betegek utáni záró fertőtlenítés végezhető el a kórtermekben, míg egy másikkal felületek fertőtlenítésének hatékonyságát tudják ellenőrizni. Az új eszközöket elhelyezték az osztályokon.

A kórházba érkező Filó Katalin kézfertőtlenítését Halász Piroska infekciókontroll-nővér ellenőrzi az
erre szolgáló berendezéssel Fotó: Pezzetta Umberto

A látogatók vagy kontrollra, kezelésre a kórházba érkezők érdeklődve figyelték és ki is próbálták az intézmény munkatársainak segítségével a kézfertőtlenítés szakszerű folyamatát. Megtudhatták: legalább 30 másodpercig kell dörzsölni a kezeket a fertőtlenítőszerrel mindenhol, az ujjak között is, majd az öt ujjat összefogva a másik tenyérben körkörös mozdulatokkal kell folytatni a tisztítást. Ezt követően reagens anyagot engedtek az érdeklődők kezére, az erre szolgáló készülék pedig megmutatta, hová nem jutott fertőtlenítőszer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában