Költségvetés

2019.02.16. 07:00

Huszonötmilliót szánnak a strandfürdő felújítására Letenyén

Csütörtökön tartotta soros ülését a határ menti kisváros képviselő-testülete. Az ülés fő témája a 2019-es költségvetés megvitatása és elfogadása volt.

Az új büdzsében jelentős szerepet kapott a letenyei strandfürdő felújítása. A tanácskozáson elhangzott: erre a feladatra kormányzati forrást ezidáig sajos nem kapott a település, így a rekonstrukció 25 millió forintos kiadást jelenthet a saját bevételek terhére.

Farkas Szilárd polgármester lapunknak elmondta: a 2019. évi költségvetés bevételi és kiadási főösszegei meghaladják a 2,2 milliárd forintot. Az önkormányzat egyik legnagyobb saját bevételi forrása továbbra is a helyi adó, melynek összege magasabb, mint 200 millió forint. A kiadások területén változatlanul meghatározó tételt jelentenek a személyi juttatások, illetve az azokhoz kapcsolódó, munkaadókat terhelő járulékok, valamint a dologi kiadások. A legjelentősebb kiadásokat azonban a különböző projektekkel, fejlesztésekkel kapcsolatos fizetni valók jelentik.

Megtudtuk: a képviselő-testület a költségvetési előirányzatok tervezésekor elsősorban a kötelező önkormányzati feladatok ellátásához szükséges pénzügyi forrásokat igyekezett biztosítani. Önként vállalt feladat a 2019. évi költségvetésben a strandfürdő felújítása, melyre jelentős összeget terveztek be a gyermekmedence állapotának javítása és egyéb elmaradt karbantartások megvalósítása érdekében – azonban a polgármester fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy önként vállalt feladat csak akkor tervezhető, ha finanszírozása a bevételekből biztosítható és a kötelező önkormányzati feladat ellátását nem veszélyezteti. A határ menti kisváros idei költségvetését a jelenlévő képviselő-testületi tagok 5 igen szavazattal fogadták el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában