Megtelt a bálterem

2019.01.07. 07:00

Újévi hírek: hotel az MMIK helyén, s megújul a Hevesi Sándor Színház

A meghívott több száz vendéget, vállalkozások, intézmények és más szervezetek vezetőit boldog új évet kívánva fogadták a bálterem ajtajában pénteken este a város vezetői az önkormányzat újévi fogadásán az Arany Bárány Hotel télikertjében.

Hajdú Péter

Közéleti vezetők az Innovációs Díjban részesült cégek vezetőivel a fogadáson. Az első sorban dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Kovács Dezső és felesége, Kovács Bernadett, Eichinger Attila, Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár. A hátsó sorban dr. Pál Attila, a megyegyűlés elnöke, Vigh László, Balaicz Zoltán, dr. Palkovics László és Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke

Fotó: Pezzetta Umberto

A hagyományoknak megfelelően Balaicz Zoltán polgármester ünnepi beszéde következett, amelyben először a megválasztása óta eltelt négy év alatt megnyilvánuló bizalmat köszönte meg. Mint mondta, az önkormányzati ciklus eddigi időszakát jó szándék és kompromisszumkészség jellemezte, Zalaegerszeget az itt élők közös álmának nevezte. Nyugodt, konstruktív időszakként jellemezte a város tavalyi évét, amikor tovább erősödött a gazdaság, és újabb munkahelyek jöttek létre.

Részletezte a városban és környékén folyamatban levő, illetve indulás előtt levő beruházásokat. Sokmilliárdos értékű infrastrukturális fejlesztésekről, lakásépítésekről szólt, arról is, hogy a Modern Városok Program segítségével hamarosan elkezdődik a 9,5 milliárd forintos értékű, 10 pályás, 50 méteres uszoda, tanuszoda és strand építése. Balaicz Zoltán e városfejlesztő munkának a folytatásához kért további támogatást, bejelentve, indul az idei polgármester-választáson. Dr. Palkovics László technológiai és innovációs miniszter az idén létrehozott tárca feladatainak ismertetése mellett az ország kedvező gazdasági helyzetét jellemezte beszédében, többek között a tavalyi 4 százalék feletti gazdasági növekedéssel.

Közéleti vezetők az Innovációs Díjban részesült cégek vezetőivel a fogadáson. Az első sorban dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Kovács Dezső és felesége, Kovács Bernadett, Eichinger Attila, Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár. A hátsó sorban dr. Pál Attila, a megyegyűlés elnöke, Vigh László, Balaicz Zoltán, dr. Palkovics László és Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke Fotó: Pezzetta Umberto

 

A járműipari tesztpályához kapcsolódóan arról adott tájékoztatást, hogy állami beruházás keretében új, modern, négycsillagos üzleti és konferenciahotel épül a volt Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ, vagyis az MMIK helyén. Az előkészítésre és a tervezésre a Magyar Turisztikai Ügynökség 200 millió forintos támogatást biztosít, még ebben a hónapban. Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos pohárköszöntője során egyebek között közölte, a megyei kórházban január végére elkészül a szívcentrum, s bejelentette, hogy a kormány beveszi a Modern Városok Programba a Hevesi Sándor Színház felújítását.

Az előkészítésre, az engedélyek és kiviteli tervek elkészítésére 255 millió forint támogatást biztosítanak. Az önkormányzat minden évben Innovációs Díjjal tünteti ki a város érdekében újító tevékenységet folytatókat. Idén a díjat, Szényi Zoltán képzőművész egy-egy alkotását a MOL Nyrt. Zalai Finomítójának adták, amelyet Eichinger Attila területi vezető, továbbá a Naste-Bau Kft.-nek, amelyet Kovács Dezső ügyvezető vett át

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában