igencsak elavult járművet váltott

2019.01.11. 07:00

Új kisbuszt kapott a nagykanizsai szociális intézmény

Új, modern kisbuszt vásárolt a város önkormányzata az Egyesített Szociális Intézmény részére.

Horváth-Balogh Attila

Kiss Eszter, a támogató szolgálat vezetőhelyettese és Varga Attila gépkocsivezető az új busz előtt

Fotó: Szakony Attila

Koller Jutka, a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény igazgatója elmondta: a speciális felszereltséggel rendelkező, 11 millió forintért megvásárolt Ford Transit egy régi, igencsak elavult járművet váltott, s elsősorban a fogyatékkal élők napközi otthonos ellátásában, a gondozottak szállításához használják.

Kiss Eszter, a támogató szolgálat vezetőhelyettese és Varga Attila gépkocsivezető az új busz előtt
Fotó: Szakony Attila

– Az Egyesített Szociális Intézmény szervezeti rendszerébe 2013 óta tartozik a támogató szolgálat és a fogyatékkal élők napközi ellátása – mondja Koller Jutka. – A támogató szolgálat egy 9 személyes kisbusszal szállítja be a napközi otthonba a fogyatékkal élőket, délután pedig visszaviszi őket az otthonukba. A szállítással segítjük őket akkor is, ha szeretnének bevásárolni vagy az ügyeiket intézni a különböző szolgáltatóknál.

A régi, több mint 18 éves járművünk már igen elhasználódott, ezért nagy szükség volt az új gépkocsira. Dénes Sándor polgármester jóváhagyásával a közgyűlés e célra 11 millió forintot különített el, s az új, minden előírt speciális felszereltséggel ellátott, kerekesszékesek biztonságos szállítására is alkalmassá tett, s megfelelően akadálymentesített jármű ezen a héten, január 8-án állhatott szolgálatba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában