Tele tervekkel

2019.01.29. 07:00

Évet értékelt a lenti Civil Nyugdíjas Klub

Idén sem hanyagolják el a gyaloglást a Civil Nyugdíjas Klub tagjai. Nemrég a helyi nyugdíjasklub rendezvényén az elmúlt év eseményeit értékelték, és az idei programokról is szó esett.

Korosa Titanilla

Az évnyitóra meghívták a város és az együttműködő intézmények vezetőit is. Balról: Gáspár Lívia, a Kolping Gondozási Központ vezetője, Völgyiné Boa Katalin, a művelődési központ igazgatója, Drávecz Gyula alpolgármester, Császár Dezső, Horváth László polgármester és Német-Baksa Judit, a könyvtár vezetője

Fotó: Korosa Titanilla

– Mozgalmas, tartalmas év van mögöttünk – utalt a 2018-as programsorozatra Császár Dezső, a nyugdíjasklub elnöke elöljáróban. – Összesen 16 saját rendezvényt bonyolítottunk le. Hagyományos programjaink voltak a nőnap, a farsangi mulatság, férfinap, karácsonyi ünnepély, illetve több előadást is szerveztünk különféle témákban. A mozgás része lett közösségi életünknek, megalakult a gyalogló idősklub, tagjaink többsége lelkesen csatlakozott ehhez. Tavaly öt gyalogtúrán vettünk részt, illetve az Iszkiri Futóklub versenyein elindultunk a számunkra meghirdetett nyugdíjas távon, valamint a Mocorgók Egyesület által szervezett 24 órás kerékpáros maratonra is neveztünk.

Az évnyitóra meghívták a város és az együttműködő intézmények vezetőit is. Balról: Gáspár Lívia, a Kolping Gondozási Központ vezetője, Völgyiné Boa Katalin, a művelődési központ igazgatója, Drávecz Gyula alpolgármester, Császár Dezső, Horváth László polgármester és Német-Baksa Judit, a könyvtár vezetője Fotó: Korosa Titanilla

 

A klub legfontosabb rendezvénye ősszel az idősek hónapjához kapcsolódó többhetes programsorozat volt. Ebben a gyalogos és kerékpártúrák mellett egészségügyi szűréseket, illetve egészségügyi témájú előadásokat szerveztek, ezekkel a város időseit is megszólították. Szorosan együttműködnek a lentiek a lovászi és a csesztregi nyugdíjasklubokkal, és idén is részt vesznek Lovásziban a tekézésen, Csesztregen snapszerversenyen, és házigazdái lesznek Lentiben a közös sportnapnak.

A klub létszáma 40 fő, számukra idén is megszervezik a fenti, jól bevált programokat, valamint kézműves-foglalkozásokkal is bővülnek a lehetőségek. Februárban várostörténeti vetélkedőre hívják majd a nyugdíjasokat, tavasztól pedig az egészséges életmód jegyében növelik a néhány kilométeres gyalogtúrák számát, 11-et terveznek az évre. Ősszel az idősek világnapja alkalmából pedig tartalmas programsorozatot bonyolítanak majd le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában