Több már, mint könyvkölcsönzés

2019.01.29. 11:30

A tanulást segítő infrastruktúrát fejlesztették a Deák-könyvtárban

Tavaly jelentős fejlesztések történtek a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. Az év elején kezdődött és a végére lezárult, közel 82,5 millió forint értékű munkálatokat pályázati támogatásból valósította meg a könyvtár, ahol hétfőn projektzáró rendezvényen számoltak be a részletekről.

Hajdu Péter

Kiss Gábor a gyerekkönyvtárban Vigh Lászlóval és Balaicz Zoltánnal

Fotó: Katona Tibor

Balaicz Zoltán polgármester a könyvtár városban és környékén betöltött szerepét, szakmai munkáját méltatta köszöntőjében, majd személyes emlékeket is felidézve szólt az elmúlt évtizedek fontosabb változásairól. Mint mondta, a 82,5 millió forint felhasználásából a megyei könyvtár két tagkönyvtára, a József Attila és az Apáczai téri tagkönyvtárak fejlesztésére is fordítottak.

Kiss Gábor a gyerekkönyvtárban Vigh Lászlóval és Balaicz Zoltánnal Fotó: Katona Tibor

Kiss Gábor könyvtárigazgató többek közt elmondta, e folyamatban sokat dolgoztak a könyvtári munkatársak, akik magukénak érzik az intézményt. A könyvtárak változó szerepéről is szólt, a mai infokommunikációs világban a szorosan vett könyvkölcsönzésen kívül új kihívásokkal és feladatokkal kell szembenézni.

Fotó: Katona Tibor

Sebestyénné Horváth Margit projektmenedzser közölte, a munkák célja a tanulást segítő infrastruktúra fejlesztése volt, amivel a közoktatásban és az életen át tartó tanulásban tudnak segítséget adni. Oktató- és előadótermet alakítottak ki, helyismereti gyűjtemény és kutatóterem létesült, a korábbi olvasótermet oktatótérré és közösségi térré alakították, és a gyerekek foglalkoztatására alkalmas teret is létrehoztak. Mindezeket új bútorokkal rendezték be, és számítástechnikai eszközöket vásároltak.

Vigh László országgyűlési képviselő gratulált az eredményhez, hozzátéve, a megyeszékhely fejlődése során nagy szükség lesz az ott megnyíló lehetőségekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában