Beiskolázáskor segítették a diákokat

2018.12.07. 11:00

Útfelújítás és támogatások Hernyéken

További útszakasz újult meg a 90 lelket számláló településen.

Korosa Titanilla

A megújult útszakaszon Bundics Tibor polgármester Fotó: Korosa Titanilla

A Kossuth Lajos utca eddig elmaradt szakaszának felújítását végezték el nemrég a településen. Korábban az önkormányzati hivatal és a kultúrház épületéhez közelebb eső részt aszfaltozták le, most az út fennmaradó részén dolgoztak, így mintegy 230 méter hosszban újult meg a főutca.

– A ravatalozó épületével kezdtük el idén a felújításokat, ami pályázati támogatással készült el, megújult az épület tetőszerkezete, héjalása, szigetelést és új külső vakolást, festést kapott, s új előtetőt is építettek a bejárat elé, faoszlopokkal. Emellett elkészült ez az útszakasz is, amelyhez félmillió forint támogatáshoz jutottunk, a további 3,5 millió forintot önerőből tettük hozzá. Az önkormányzati útjaink hossza közel három kilométer, nagyrészt mára ezeket sikerült rendbe tenni – mondta Bundics Tibor polgármester.

A megújult útszakaszon Bundics Tibor polgármester Fotó: Korosa Titanilla

A település vezetője arról is beszélt, hogy az infrastrukturális fejlesztések mellett a lakosság támogatására is nagy hangsúlyt helyeznek az önkormányzati döntések meghozatalakor.

– Beiskolázási segítséget nyújtottunk a faluban élő általános és középiskolás tanulóknak. A hat középiskolás diák 50 ezer forint egyszeri támogatást kapott, az öt általános iskolás pedig 10 ezer forintot. Ezenkívül az önkormányzat állja a bérletek költségeit, valamint az étkezéshez is nyújtunk anyagi segítséget – sorolta, majd hozzátette: – Emellett karácsonyra minden család ajándékcsomagot kap, benne tartós élelmiszerekkel.

Szólt arról is, hogy idén a kultúrház konyhájában is sikerült megújítani a berendezést. A jövőben pedig az épület felújítását tervezik, ha pályázati támogatást nyernek rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában