Elismerés

2018.12.27. 14:40

Ságod városrész példaképe lett Lebár tanító néni

Az öröm mellett megható, könnyes pillanatokkal gazdagították karácsonyi ünnepségüket a ságodiak: Lebár tanító néni személyében „helyi példaképet” választottak maguknak

Fincza Zsuzsa

Lebár Györgyné (jobbról), a ságodiak példaképe kedves történetekkel köszönte meg a megtiszteltetést Fotó: Fincza Zsuzsa

– A településrészi önkormányzat, a Ságodért Alapítvány és a Gyöngyvirág Nyugdíjas Egyesület úgy döntött, a megtiszteltetés Lebár Györgynét illeti , aki 1956-tól az 1989-es nyugdíjazásáig volt a ságodiak „tanító nénije”, s 1969-től az iskola igazgatója is egyben. Nyugdíjasként sem pihen, aktívan részt vesz a közösségi életben, mint ötletgazda és krónikás támogatja a nyugdíjasegyesületet – tájékoztatta a közösségi házat zsúfolásig megtöltő ünneplőket Karáth Ferenc, a szenioregyesület elnöke.

Lebár Györgyné (jobbról), a ságodiak példaképe kedves történetekkel
köszönte meg a megtiszteltetést Fotó: Fincza Zsuzsa

A helyi önkormányzat nevében dr. Tóth László városatya, az alapítvány képviseletében Gyergyák János adott át ajándékot az ősztől immár vasdiplomás tanítónőnek. Tolvaj Márta alpolgármester „a ságodi városrész oktatási és kulturális életében vállalt több évtizedes, kiemelkedő színvonalú, példamutató, lelkiismeretes tevékenysége elismeréseként” Zalaegerszeg önkormányzata és Balaicz Zoltán polgármester által adományozott kitüntető emléklapot adott át Lebár Györgynének.

– Ságod szinte valamennyi lakóját tanítottam, a korábban csak 6 elemit végzett idősebbeket az „esti iskolában”. A legjobban az elsősöket szerettem. Biztatásul könyvük első oldalára mindig beírtam: „egy év múlva már ezt is el tudod olvasni!” Örömmel tölt el, hogy láthatom volt tanítványaim gyermekeinek, unokáinak a felnövését is – köszönte meg az elismerést a ságodiak „Lebár tanító nénije”.

A karácsonyi műsorral a Gyöngyvirág Dalkör lepte meg az ünneplőket. Segítségükre voltak az unokák: Zorn Aliz és Zorn Amira, valamint Mézes Emese és Mézes Botond. Az évzáró ünnepi rendezvény záró akkordjaként a nyugdíjasok süteménnyel, forralt borral és fűszeres forró teával vendégelték meg a jelenlévőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában