Kékvirág túracsapat

2018.12.03. 13:00

Mikulássapkával indulnak útnak Magyarszerdahelyen

A dél-zalai Kékvirág túracsapat tagjai lakomával és borkóstolással ünnepelték a Márton-napot és az újbort, melynek csodás zamata mellé ajándékba kapták a gyönyörű őszi időt.

Horváth-Balogh Attila

A Márton-napot és az újbort a szerdahelyi szőlőhegyen ünnepelték közösen a természetjárók Fotó: Lőrincz Sándor

Lőrincz Sándor, a csapat túravezetője elmondta, hogy november elején hagyományteremtő céllal rendezték meg Magyarszerdahelyen a „Szent Márton napi újborünnep” című programot, ami nagyszerűen sikerült. A kacsalakomával egybekötött borkóstoláson 44 fő vett részt. – A hab a tortán a szerdahelyi szőlőhegyen készült újborok zamata mellett a csodálatos őszi nap volt – jelentette ki Lőrincz Sándor, aki a következő időszak programjairól is beszámolt. Mint elmondta: december második vasárnapján részt vesznek az Olajipari Természetbarát Egyesület Mikulás- túráján, melynek keretében Nagybakónakról indulva felkeresik a Bacónak-hegyi Mikulás-rezidenciát.

A Márton-napot és az újbort a szerdahelyi szőlőhegyen ünnepelték közösen a természetjárók Fotó: Lőrincz Sándor

December 8-án pedig a saját Mikulás-túrájukat rendezik meg, idén immár kilencedik alkalommal. Ennek során a bocskai kálváriától indulva, a Várdomb-forrás érintésével ellátogatnak majd a résztvevők a magyarszerdahelyi Szent Kristóf-pihenőhelyre, a túra végállomása pedig a Régi Csárda lesz. Az időpontra tekintettel fontos elvárás a résztvevőkkel szemben a mikulássapka viselése. – Az évet december 29-én zárjuk, a Kanizsa Kul-Túra Egyesület túráján, ahol Kiss László lesz a túravezető – jelezte Lőrincz Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában