A szeretet fontosságáról is szó esett

2018.12.27. 07:00

Lelkinapot tartottak a zalaszabari egyházi iskolában

Lelkinapon vehettek részt az ünnep előtt a Sík Sándor Római Katolikus Általános Iskola diákjai.

Horváth-Balogh Attila

Sifter Gergely plébános két előadást is tartott Fotó: A szerző

A lelkinapon a Kaposvári Egyházmegye két másik iskolájának püspöki biztosa látogatott el az intézménybe. Sifter Gergely atya a tabi Szent Gellért Római Katolikus Általános Iskola lelki vezetője, ő az alsósoknak tartott két előadást, két kis mesefilm története köré építve.

Sifter Gergely plébános két előadást is tartott Fotó: A szerző

Az Értékes vagy és A különleges ajándék című mesék a mai gyerekek problémáit, gondolkodásmódját mutatják be. Gergő atya arra hívta fel a figyelmet, hogy mindenki különleges, Isten ajándéka. Nincsenek köztünk lényeges különbségek, a Jóisten mindenkit egyformán szeret. A felsősök előadásait Bálint Gábor atya, a kaposvári Nagyboldogasszony Iskolaközpont vezető hitoktatója tartotta. Beszélgetett a tanulókkal az áldásról, a szeretetről, a háláról. Arról is szólt, hogyan lehet valakinek szebbé tenni a napját, az ajándéktárgyakon kívül miért lehetünk hálásak – például családtagjainkért, barátainkért.

A lelkinap szentmisével zárult, s a szokásos gyertyákon kívül a pedagógusok gyertyái is égtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában