Vissza a „tánciskolába”

2018.12.18. 07:00

Januárban ismét összemérik tudásukat a nagykanizsai szenior táncosok

A dél-zalai város önkormányzata és az idősügyi tanács ismét megrendezi januárban a Szeniorok Táncestjét.

Horváth-Balogh Attila

A párok Lekszikov Csaba irányításával gyakorolnak a januári versenyre

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A január 28-án immár 4. alkalommal megrendezendő eseményhez – amelyen szépkorúak mérhetik össze tánctudásukat – kapcsolódóan a szervezők az Eraklin Táncklub Egyesülettel együttműködve tánciskolát is szerveztek. Az első alkalomra Lekszikov Csaba, az egyesület elnöke, tánctanár vezetésével tegnap került sor az Eraklin Ady utcai tánctermében.

– A következő „tánciskolai” találkozókat január 7-én és 14-én rendezzük meg, melyekre várunk mindenkit, aki szeretne nevezni a Szeniorok Táncestjére és úgy érzi, hogy jó lenne leporolni a régi tánctudását – hallottuk dr. Szabados Gyulától, az önkormányzat idősügyi referensétől. – Az előző évekhez képest változás, hogy 3 standard tánc bemutatása valamennyi párnak kötelező, a latin-amerikai táncok pedig választhatók.

A párok Lekszikov Csaba irányításával gyakorolnak a januári versenyre
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Tavalyelőtt megnyerte a táncversenyt a kiskanizsai Németh László és felesége. Mint azt a férfi jelezte: imádnak táncolni, s természetesen, most is az első helyezés megszerzése a cél.

Lekszikov Csaba kérdésünkre elárulta, hogy a 3 alkalom során elsősorban a ritmikával, a látvánnyal, a meglévő alapok felelevenítésével foglalkoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában