A jövő évben az árvízvédelemre helyezik a hangsúlyt

2018.12.07. 07:00

Fontos járdaszakaszt újítottak fel Rédicsen

A Vasút utcában valósult meg a járda rendbe­tétele a határ menti településen.

Korosa Titanilla

Soós Endréné polgármester és Dezső Istvánné, az egyik Vasút utcai lakó örül az új járdának Fotó: Korosa Titanilla

Mint arról Soós Endréné, Rédics polgármestere beszámolt: a település legrosszabb állapotban lévő járdájának felújítása történt meg.

Korábban is tervezték már a munkálatok elvégzését, hiszen időszerűvé vált a rendbetétele, ám mivel állami tulajdonban lévő szakaszról van szó, erre nem tudtak pályázatot benyújtani és támogatáshoz jutni.

Soós Endréné polgármester és Dezső Istvánné, az egyik Vasút utcai lakó örül az új járdának Fotó: Korosa Titanilla

– Annyira rossz és a közlekedés szempontjából veszélyes már a járda, hogy nem lehetett tovább halasztani a felújítását, így önerőből tetettük rendbe, 130 méter hosszban betonréteget kapott, valamint a szakasz mentén az árkok kitisztítására is sor került – közölte Soós Endréné.

A településen idén is több fejlesztés történt, ezek között jelentős a Sugár utcában végzett aszfaltozás, valamint a Pozsonyi utcában a vízelvezető árok kitisztítása. A jövő évben pedig az árvízvédelmi helyzet javítására, illetve megoldására helyezik a hangsúlyt. Erre azért van szükség, mert a Pék-patak medrének rendszeres tisztítása után is problémát okoz a településen egy-egy nagyobb esőzés. Korábban szakértők részvételével bejárás is történt, ahol közösen tekintették meg a veszélyeztetett területeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában