Ajándékkal, forró italokkal vendégeltek

2018.12.18. 07:00

Együtt ünnepelt Lovászi közössége

Idén is összegyűlt a település közössége közös ünneplésre advent harmadik vasárnapján.

Korosa Titanilla

Jelenet az iskolások műsorából

Fotó: Korosa Titanilla

A hét végén rendezte meg a település önkormányzata, a Kerka-völgye Baráti Kör Egyesület és az Olajbányász Nyugdíjas Klub a hagyományos falukarácsonyt a művelődési házban.

A műsor kezdetén köszöntötték a nemrég Zalai Príma díjat elnyert Károlyfi Zsófia festőművészt, a település lakóját, majd Jánosi Ferenc, a szervező Kerka-völgye Baráti Kör Egyesület elnöke számolt be idei programjaikról. Ezután Léránt Ferenc polgármester mondott köszöntőt, majd meggyújtotta a harmadik gyertyát az adventi koszorún.

Jelenet az iskolások műsorából Korosa Titanilla

A műsort az óvodások nyitották meg és szavaltak karácsonyi verseket. Őket a Buda Ernő Körzeti Általános Iskola ötödikesei követték zenés-verses előadásukkal, és pásztorjátékot is bemutattak. Nem maradtak ki a műsorból a 15 éves fennállásukat ünneplő Mixolid kamarakórus tagjai, akik karácsonyi dalokkal léptek színpadra. Évek óta színfoltja a rendezvénynek a vendégművészek fellépése. Ez alkalommal Kegye János pánsípművész produkciójának tapsolhatott a közönség.

A hagyományoknak megfelelően a műsor végén a rendezők kis ajándékkal és forró italokkal vendégelték meg a közönséget. A helyi asszonyok jóvoltából sütemények is kerültek az asztalokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában