Felhasználás

2018.12.06. 07:00

Az állatvédelmet és a sportéletet is támogatta a zalaszentgróti önkormányzat

Idén közel 12 millió forinttal támogatta az önkormányzat a városban működő civilszervezeteket és sport­egyesületeket.

Szabó Judit

A művésztelep nyári zárókiállításának megnyitója. Jövőre is lesz alkotótábor Fotó: ZH Archívum

A legnagyobb összeggel, 3,7 millió forinttal a Zalaszentgróti Városi Futball Clubot támogatta az önkormányzat, s év közben még több mint 1 millió forintot biztosított a klubnak utánpótlás-nevelésre, valamint karbantartási feladatokra. A futballklub az idei működéséről és a jövő évi terveiről szóló, önkormányzat elé vitt beszámolójában jelezte: 2019-ben automata pályaöntöző berendezést szeretne beszerezni, döntő részben TAO-támogatásból. Az önrészhez az önkormányzat 1 millió forintos segítségét kérte. A Zalaszentgróti Kézilabda Club idén 1,17 millió forintot kapott a városi kasszából. A Zalaszentgróti Tekeklub 1,35 millió forint költségvetési forrást használhatott fel, míg a Fitness Club 150 ezer, a lövészklub 100 ezer, a Shotokan Karate-Do Egyesület 600 ezer forintot.

A növekvő létszámú, ma már 26 tagú és lovas szolgálatot is ellátó Zalaszentgróti Városvédő Polgárőr Egyesület 300 ezer forint támogatásban részesült. Két városrészben külön is van polgárőrség Zalaszentgróton. A csáfordi és a zalakoppányi egyesület tevékenységét egyaránt 300 ezer forinttal segítette a város.

A Szimat Állatvédő Egyesület 150 ezer forintos működési támogatásban részesült. Idén sikerült egy autót beszerezniük, aminek az árához 250 ezer forintot tett hozzá az önkormányzat. Eddig 41 kutyát adtak örökbe ebben az évben, 81-et ivartalanítottak, vásároltak egy hőszigetelt konténert, az idős kutyáknak pedig kifutót építettek. Az állatmenhely üzemeltetését ellátó szervezet beszámolójából kiderült, hogy idén nem tudták elkezdni a 20 kutya befogadására alkalmas új kennelsor építését, a 8,5 milliós fejlesztéshez még gyűjteni kell. A kivitelezést jövőre indítanák.

A művésztelep nyári zárókiállításának megnyitója. Jövőre is lesz alkotótábor Fotó: ZH Archívum

A 100 ezer forinttal, majd az alkotótelep lebonyolítására további félmillióval támogatott Villa Negra Művészeti Közhasznú Egyesület a művésztelepi küldetésén munkálkodik évek óta a városban. A szervezet már számos alkotással gazdagította a települést, s jövőre folytatja az egyedülálló kortárs köztéri szoborgyűjtemény gyarapítását. A Villa Negra hatodszor rendezte meg a Magyar Képzőművészeti Egyetem nyári szobrász alkotótelepét Zalaszentgróton, ez a sorozat is folytatódik.

A fúvószenekari egyesület szintén eljuttatta az önkormányzatnak a beszámolóját arról, hogyan használta fel a 350 ezer forintos városi támogatást, s mit tervez 2019-re. Az idén 70 éves zenekar rendszeres közreműködője az ünnepségeknek, s ez évben is megrendezte a Pünkösdi Fúvóstalálkozót. A költségvetési forrást főleg a tárgyi eszközök megújítására költötte. A hangszerállomány javítása, cseréje továbbra is prioritás.

A Zalai Hazatérők Egyesülete 250 ezer forintot, a keretei között létrejött ifjúsági önkormányzat pedig 700 ezer forintot fordíthatott idén céljai megvalósítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában