Betlehemet is avattak

2018.12.03. 08:00

Adventi rendezvényt szervezett a kanizsai evangélikus gyülekezet

Az evangélikus gyülekezet és a Nagykanizsai Magyar–Finn Egyesület szándéka hangulatos adventi családi együttlétben egyesült szombaton.

Horváth-Balogh Attila

A dél-zalai város evangélikus gyülekezete adventi koszorú- és díszkészítésre várta gyülekezeti termébe a kisebbeket és nagyobbakat, akik a Nagykanizsai Magyar–Finn Egyesület jóvoltából meghallgathatták a Kalevala Baráti Kör tagja, Freisingerné Bodnár Judit előadását a kedves mesebeli lényekről, a múminokról. Emellett hagyományos finn ételeket, italokat is kóstolhattak. Fontos esemény volt a templom előtt álló betlehem birtokbavétele, amit a gyerekek és a felnőttek istenes énekekkel tettek meg.

 

– Öt éve minden évben megtartjuk adventi készülődésünket – mondta Makoviczky Gyula evangélikus lelkész. – Ennek keretében adtuk át a betlehemet, melynek figuráit, bábjait egyházunk pályázatán nyertük tavaly. A házikót pedig, ahol a Szent Család megszállhat, egy szepetneki édesapa készítette – ott volt először kiállítva 2017-ben, ugyanis 6 gyülekezetből állunk Szepetnektől Marcaliig. Terveink szerint a betlehem vándorol, jövőre Sandra kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában