Bábjáték

2018.11.27. 09:00

Télen is folytatódik a megyeszékhelyi Oviszínház előadás-sorozata

A Kis utcai óvodában indította el hétfőn a téli oviszínházi előadás-sorozatát a megyeszékhelyi Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft.

Szabó Judit

Szépligeti-Csávás Dóra színész, óvodapedagógus hétfőn, a Kis utcai óvodában adta elő a bábjátékot Fotó: Pezzetta Umberto

Fotó: Pezzetta Umberto

A programot a 2018/2019-es nevelési évben indították Oviszínház címmel. Az óvodákba Szépligeti-Csávás Dóra színész, óvodapedagógus interaktív elemekkel kiegészített bábjáték-előadásait viszik el. Az Oviszínház célja a személyiség- és képességfejlesztés a színházi előadás eszközeinek felhasználásával.

Szépligeti-Csávás Dóra színész, óvodapedagógus hétfőn, a Kis utcai óvodában adta elő a bábjátékot Fotó: Pezzetta Umberto

Létrehozói azt vallják, hogy a gyermekek gondolkodását, fantáziáját, látásmódját sokkal inkább fejleszti az élő játék, mint a modern technikai eszközök által közvetített virtuális világ.

A Balaicz Zoltán polgármester védnökségével indult sorozatban az ősz folyamán tíz óvodában húsz előadást látott több mint 800 kisgyermek, Kalandozások Mukla cicával egész éven át címmel. Tegnap a téli sorozat kezdődött, melyben a cica először csodálkozik rá ennek az évszaknak a varázslatos hangulatára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában