Beköszöntött a hideg

2018.11.20. 14:00

Szalmával és táppal is lehet segíteni a kanizsai állatmenhelyet

A hideg időszak beköszöntével több ennivalóra, több alomra van szüksége az állatmenhely négylábú lakóinak. A sokrétűbb ellátás és gondoskodás viszont alaposan megterheli az otthon kasszáját.

Szabó Zsófia

Sok nehéz sorsú állatot gondoznak a menhelyen Fotó: ZH Archívum

Ezért kéri az állatbarátok segítségét a nagykanizsai menhelyet működtető Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület, amely jelenleg 150 elhagyott kutyáról és közel 40 cicáról gondoskodik.

Sok nehéz sorsú állatot gondoznak a menhelyen Fotó: ZH Archívum

Skanecz Tamás telephelyvezető jelezte: a macskák a számukra fenntartott, fűtött házban könnyebben el tudják viselni a mínuszokat, a kutyák viszont nehezebb helyzetben vannak. A kenneleket szénával, szalmával bélelik ki a gondozók, így biztosítanak némi meleget az állatoknak.

– Bálákat venni nem olcsó, a hidegben ráadásul sok kell belőlük – mondta Skanecz Tamás. – Támogatók jóvoltából évente többször kapunk, de még többre lenne szükség. Csakúgy, mint tűzifára, hogy heti rendszerességgel meleg ételt tudjunk adni a védenceinknek. A táp, amire szintén sokat költünk, nagy segítség lenne számukra. Nemrég megjelent az árva kutyák, cicák fotóit tartalmazó naptárunk, ennek megvásárlása is nagy segítséget nyújtana a gondozottaink ellátásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában