vádemelés

2018.11.06. 09:00

Megütötte az edzőt a szentgyörgyvölgyi szurkoló

Megütötte a fociedzőt a feldühödött szurkoló, garázdaság miatt emeltek vádat ellene.

Arany Gábor

Fotó: pixabay.com

A vádlottá lett 60 éves szentgyörgyvölgyi férfi ez év május 12-én délután a település sportpályáján zajló megyei III. osztályú futballmérkőzésen a helyi csapatnak szurkolt.

A helyiek 2-1-re vezettek, amikor a 88. percben a vendégcsapat, a Gellénháza II. szöglethez jutott. Ekkor a gellénháziak edzője a pálya sarkához ment és a játéktéren kívülről néhány instrukciót adott a szögletet rúgó játékosának, aki a hallottakat megfogadva belőtte a számukra egyenlítést hozó találatot. A gellénháziak edzője nem is leplezte a szerencsés fordulat felett érzett örömét, majd a szögletzászlótól az oldalvonal mellett a pálya középső része felé indult vissza. E közben elhaladt a szentgyörgyvölgyi szurkolótábor mellett is, ahol őt a vádiratba foglaltak szerint egy 60 éves férfi minden előzetes szóváltás nélkül ököllel egy alkalommal fejen, a jobb halántéka táján megütötte. Ettől az edző megtántorodott, és az oldalvonaltól arccal előre a futballpályára bezuhant, és a földön fekve maradt. Ezt észlelve a játékvezető a mérkőzést azonnal lefújta, a szentgyörgyvölgyi szurkolók pedig a támadót a helyszín közeléből félrehúzták, míg egy gellénházai szurkoló értesítette a rendőrséget.

A történtekről tájékoztatást adva dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője közölte, hogy a férfi a nyilvános labdarúgó-sportmérkőzésen olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított, amely alkalmas volt arra, hogy a sportolókban és a jelen lévő szurkolókban megbotránkozást és riadalmat keltsen. Az edző a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Mindezek alapján a Lenti Járási Ügyészség garázdaság bűntette miatt emelt vádat a magáról megfeledkezett szurkoló ellen.

Információnk szerint az edző nem tett feljelentést könnyű testi sértés miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában