A fő erény

2018.11.07. 07:00

Hévízen elültették a szeretet fáját

Elültették a Szeretet fáját a Semmelweis utca végén, a sportpályák közelében.

Péter Árpád

A növényt Papp Gábor és Vass Géza ültette el Fotó: Péter Árpád

Az ötlet Vass Géza írótól származik, aki Pál apostol korinthosziakhoz írt levele alapján tudja, három fontos erény van a világon: a hit, a remény és a szeretet, amelyek közül utóbbi a legnagyobb.

– Azon gondolkodtam – mondta lapunknak a 92 éves alkotó, aki nyugdíjas korában költözött feleségével, Kati nénivel a városba –, milyen élőlény fejezheti ki ezt a legjobban. Nos, a fa, amely a legalázatosabb teremtménye Istennek: lombja közé fogadja a fészkelő madarat, odvába bújhat a hideg elől menekülő mókus télen, nyáron pedig alá menekülhet a napsugarak elől a vándor, akinek feje fölé zápor esetén ernyőt borít.

A növényt Papp Gábor és Vass Géza ültette el Fotó: Péter Árpád

A platánfát Vass Géza Papp Gábor polgármesterrel együtt, s ahogyan az író fogalmazott, hévízi barátai és hűséges olvasói társaságában ültette el. A városvezető kiemelte: „Géza bácsi tehetsége, szellemessége, a közéletben vállalt aktív szerepe révén üdítő színfoltja” Hévíz életének, és munkásságával olyat adott a közösségnek, ami a város szellemi kincseit gyarapítja. Az író készítette például a könyvtárban látható, Buday Mihály festőművész keze nyomát őrző körképhez a történelmi magyarázó szöveget.

Papp Gábor egy angol közmondást citálva jellemezte Vass Géza és felesége életét: aki fát ültet, önmagán kívül mást is szeret…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában