Összetartanak a felekezetek

2018.11.02. 07:00

Evangélikus és református hívek imádkoztak együtt Nagykanizsán

Az evangélikus templomban ökumenikus ünnepi istentiszteletet tartottak szerdán, melynek során református lelkipásztor hirdette az igét.

Szabó Zsófia

A Csillagfény református kórus működött közre Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Kanizsán évek óta hagyomány, hogy évente összejönnek a különböző felekezetek. Makoviczky Gyula evangélikus lelkész elmondta: a reformáció 501. évfordulóját ünneplik mindannyian idén, egyúttal azt, hogy Istennek gondja van mindannyiukra, hovatartozástól függetlenül.

A Csillagfény református kórus működött közre Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Az istentiszteleten Hella Ferenc református lelkipásztor volt az igehirdető. Hangsúlyozta: a reformáció alappillérei mindannyiunk számára közösek. A mai világban a keresztény felekezetekhez tartozó emberek megélik a hitüket, és kölcsönösen tisztelik a másik felekezet hagyományait, tanításait, sőt tanulnak belőlük. Az istentisztelet után dr. Ittzés Gábor egyetemi docens előadást tartott Philipp Melanchthonról, az egyház egységének és megújulásának egyik kiemelkedő alakjáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában