Kalandos útjuk volt a halaknak

2018.11.26. 14:00

Decemberben folytatja a telepítést a zalalövői horgászegyesület

Összesen közel hat és fél tonnányi pontyot és fogassüllőt telepített a zalalövői Borostyán-tóba a helyi horgászegyesület. A halasítás szombaton történt, előre nem látott körülmények között az estébe elhúzódóan.

Gyuricza Ferenc

Tuboly Sándor (balról) és Szabó Ferenc egy-egy ponttyal Fotó: Gyuricza Ferenc

Fotó: Gyuricza Ferenc

Az egyesület eredeti szándéka szerint a halaknak már a déli órákban meg kellett volna érkezniük a baranyai halnevelő gazdaságból. Ehhez képest este hat óra után kanyarodott be a szállítójármű a Borostyán-tóhoz vezető útra.

– Éppen végeztünk a rakodás első részével, amikor komoly műszaki problémával kellett szembesülnünk – mondta Tuboly Sándor, az egyesület halőre. – Szerencsére a halak végig biztonságban voltak, ám a tervezettnél jóval később tudtunk csak elindulni.

Tuboly Sándor (balról) és Szabó Ferenc egy-egy ponttyal Fotó: Gyuricza Ferenc

Tuboly Sándor hozzátette, hogy az egyesületnek idén ez volt az első halasítása. Tavaszra is terveztek egyet, ám akkor olyan magas volt a hal ára, hogy őszre halasztották az idei teljes telepítést. Ezúttal 61 mázsa két- és háromnyaras pontyot, három mázsa egynyaras fogassüllőt, valamint további 4 ezer darab előnevelt fogassüllő ivadékot tettek a vízbe, s terveik szerint decemberben mintegy öt mázsa vegyes apróhallal egészítik ki az állományt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában