kitüntetés

2018.11.12. 14:00

Balatongyörök és Nagykanizsa sokat tesz az aranykorúakért

Idén Balatongyörök és Nagykanizsa nyerte el a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata kitüntető címet. A Zala Megyei Idősügyi Tanács pályázatán olyan településeket ismernek el, ahol sok lehetősége van az aranykorúaknak aktív életet élni, s amelyek sokat tesznek az idősekért.

Keszey Ágnes

Dénes Sándor, Pácsonyi Imre és Biró Róbert az Idősbarát Önkormányzat díjátadó ünnepségén

Vasárnap délután tartotta hagyományos Idősek napi ünnepségét a balatongyöröki önkormányzat, ahol köszöntötték a jelenlevő legidősebb hölgyet és urat. Idén Kormos Ferencné és Móricz László, valamint az ötven éves házassági évfordulóját ünneplő Orbán házaspár kapott ajándékot. Idén itt adták a zalai Idősbarát Önkormányzat díjakat, Pácsonyi Imre, a megyei Idősügyi Tanács elnöke, a Zala megyei közgyűlés alelnöke köszöntőjét követően.

Dénes Sándor, Pácsonyi Imre és Biró Róbert az Idősbarát Önkormányzat díjátadó ünnepségén

- Elsősorban az figyeltük, hogy a kötelező önkormányzati feladatokon túl milyen módon járulnak hozzá az idősek aktív életéhez, a kulturális- és sportlehetőségeikhez, illetve hogyan teremtenek olyan alkalmakat, ahol az idősek hasznosak tudnak lenni a közösség számára – összegezte az Év Idősbarát önkormányzat pályázat bírálati szempontjait érdeklődésünkre Pácsonyi Imre.

Ötven éves házassági évfordulóját ünnepli idén az Orbán házaspárt

Balatongyörökön a hatvan éven felüliek aránya 44 százalék, az önkormányzat fontosnak tartja az idősek életkörülményeinek javítását és a társadalmi életben történő szerepvállalás ösztönzését.

- Sok olyan rendezvényünk van, ahol aktívan számítunk az idősekre. Több olyan klubunk van, amit az idősek szerveztek meg saját maguknak. Ezek többségében aktív közösségek, ahol nem csak összeülnek és beszélgetnek, hanem túráznak, járják a környéket és az országot. Az ehhez való segítségnyújtás nagyon fontos az önkormányzat számára – mondta el Biro Róbert polgármester.

Móricz Lászlót is köszöntötték az ünnepségen

Nagykanizsán 29 olyan klub működik, melynek időskorúak a tagjai. E szervezetek aktívan részt vesznek a város életében, rendszeresen fellépnek rendezvényeken.

Kormos Ferencnét virágcsokorral köszöntötte a településvezető

-A városban működik a Szeniorok iskolája, melynek már tizenegyedik szemeszterét hirdettük meg. Itt két generáció találkozik: az idősek informatikai alapismereteket tanulhatnak, középiskolások tanítják őket. A város rendszeresen megszervezi a szeniorok országos sakkbajnokságát, s mivel fontos a mozgás és az egészséges életmód, ezekről előadásokat tartunk, megrendezzük az idősek táncversenyét és majálisát – sorolta Dénes Sándor hozzátéve, hogy polgármesteri keretéből pályázatokat is meg szoktak hirdetni, az aranykorúak programjainak támogatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában