A Szociális Munka Napja

2018.11.14. 11:30

A gondoskodó jóság köszönetet érdemel – Elismerték a szociális dolgozók munkáját

A zalaegerszegi önkormányzat által fenntartott szociális és egészségügyi intézményekben dolgozó mintegy 225 fő munkája előtt adóztak elismeréssel a kedd délutáni rendezvényen.

Arany-Horváth Zsuzsa

Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Hálával tartozunk

A megyeszékhelyen körülbelül 5-600 ember mindennapi életét teszik könnyebbé, élhetővé azok, akik ebben a szférában dolgoznak. Tevékenységüket évről évre jutalmak átadásával és közösen eltöltött ünnepi délutánnal ismerik el. Tegnap Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, s Coelho szavaival világított rá munkájuk nehézségeire és szépségeire: mások gondoskodására, jóságára szorulunk életünk elején és végén, ezért hálával tartozik minden nemzedék.

Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Zalaegerszeg már 2001-ben megemlékezett a szociá­lis területen dolgozókról a nemzetközi szervezetek által 1997-ben a szociális munka napjává nyilvánított november 12-én, holott Magyarország csak 2016-ban hozott törvényt e napról, az e területen dolgozók számára munkaszüneti nappá téve. A város első embere jelezte, a TOP-program jóvoltából egy év alatt 433 millió forintot fordítottak a szociá­lis intézmények felújítására, de az épületeket emberséggel az ott dolgozók töltik meg.

Négyen részesültek elismerésben

A rendezvényen Ecsedi Erzsébet színművésznő műsora után a polgármestertől először Lukács Zsanett szociálpedagógus vehetett át jutalmat. (Ő 2016 óta a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat esetmenedzsere). Jutalomban részesült Buzás Ferencné, aki 13 éve az Idősek Gondozóházának a dolgozója, s munka mellett szerzett okj-s ápolói képesítést. Harmadikként Bedő Imre gépkocsivezető munkáját ismerték el jutalommal. Ő a Gondozási Központ megbecsült munkatársa, immár 24 éve.

A szociális munka napja alkalmából a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Zala Megyei Területi Szervezete nevében Vass Mónika területi titkár Rigó Bernadettnek adott át kitüntetést. A díjazott a gondozási központ Idősek Gondozóháza szakápolója.

Az egybegyűltek a program végén fehér asztal mellett idézték fel hivatásuk felemelő élményeit, a nehézségek közti szép emlékeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában