Tízmillió forint értékben

2018.10.27. 10:00

Traktort és munkagépeket kaptak a beleznaiak

Tízmillió forint értékben egy 27 lóerős traktorral és a hozzá tartozó munkagépekkel gyarapodott a falu.

Horváth-Balogh Attila

Bődör István az új traktort mutatja Cseresnyés Péternek Fotó: HBA/Zalai Hírlap

Bődör István polgármester az eszközök tegnapi ünnepélyes átadásán elmondta: az erőgép és a tartozékok (egyebek közt ágaprító, tolólap, pótkocsi, sószóró, padkanyíró) kormányzati támogatással kerültek a településre, melynek önkormányzata 10 százalékos önrészt vállalt.

– Nagy öröm, hogy ez a fejlesztés megvalósulhatott, u­gyanis egyre kevesebb a közfoglalkoztatott, emiatt a lekaszálatlan terület gyarapszik – bocsátotta előre a polgármester. – Ezekkel a gépekkel biztonsággal el tudjuk végezni a községben a kaszálásokat, a téli hóeltakarítást, az útpadkák karbantartását.

Bődör István az új traktort mutatja Cseresnyés Péternek Fotó: HBA/Zalai Hírlap

A kormányt képviselő Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője azt mondta: az elmúlt időszakban a kormány odafigyelésének hála a kistelepüléseken számos olyan beruházás (óvodák, önkormányzati épületek, kisebb-nagyobb terek felújítása) vagy a beleznaihoz hasonló eszközfejlesztés valósult meg, melyekről korábban helyben nem is álmodhattak. Hozzátette: ehhez persze kellett az önkormányzatok pályázati aktivitása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában