Művészet

2018.10.30. 13:00

Szépkorú alkotók műveiből nyílt kiállítás Zalaegerszegen

Festmények, keresztszemes hímzések, tűgobelin képek, papírpálcákból font szép vonalú tárgyak is láthatók azon a kiállításon, amelyet hétfőn nyitottak meg a városháza aulájában.

Arany Gábor

kiállítás november 9-ig látogatható Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A nyugdíjas amatőr alkotói tárlat több évtizedes hagyományra tekint vissza, tudtuk meg a szervezésben mindig meghatározó szerepet vállaló Vadvári Péternétől. Mint elmondta, korábban a kétévente meghirdetett, a Keresztury VMK által koordinált és zsűrizéssel, díjazásokkal egybekötött kiállítás nem az idősek hónapjához kapcsolódott. Tavaly a nyugdíjasklubok Életet az Éveknek zalai szövetsége vette át és hirdette meg az amatőr alkotók seregszemléjét a szépkorúakról szóló hetek egyik rendezvényeként, s tette ezt az idén is. Idén nyolc alkotó negyvennél több művét láthatják az érdeklődők.

kiállítás november 9-ig látogatható Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Elbűvölő ügyességgel készült, már-már profi műveket tekinthetünk meg, s kijelenthető, az alkotók szabadidejükben komoly értékeket teremtettek, fogalmazott a kiállítást megnyitó Velkey Péter, a polgármesteri hivatal humánigazgatási osztályának vezetője.

A tárlat november 9-ig látogatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában